Miniguide til Riga

Maria
Reseguiden

Foto: bittan, medlem siden 2007
Lengter du etter å komme deg avsted på en langhelg? Løft blikket mot øst når euroen blir dyrere. Weekendfavoritten Tallins verdige motstander, Riga, er en blomstrende storby på fremmarsj. Her har du fem gode grunner til å besøke Riga.
Publisert 5 mai 2009

Riga er hovedstad i Latvia og er den største byen i de baltiske landene. Dra til Riga og få deg en dose med herlige uteserveringer, vakker jugendarkitektur og spennende kultur. Gå ikke glipp av Sentralmarkedet som ligger midt i byen i gamle flyhangarer – her finner du det aller meste.

5 gode grunner til å besøke Riga

1. De mange uteserveringene ved Livutorget.
2. Kulturtilbudet: den store ballettfestivalen er nettopp avsluttet og i juni er det tid for operafestival etterfulgt av salsafest i hele byen. Riga har også mange moderne og trendy nattklubber.
3. Den billige valutaen gir deg mye for pengene uansett om det gjelder shopping, mat eller drikke.
4. Den vakre jugendarkitekturen og de store trehusene. Flere deler av byen er veldig godt bevart, og Gamlebyen er med på UNESCO's liste over verdensarv.
5. Gå på spa for en billig penge. 40 minutter fra Riga ligger byen Jurmala som er et populært reisemål for spa og kurbad.

Dette skjer i Riga på forsommeren

- Riga Marathon 17. mai
- Riga Operafestival 2.-14. juni
- Rigas Internasjonale Salsafestival 12.-14. juni

Pssst!

Prøv den lokale fastfood-kjeden Lido, som er en slags Mc Donalds på latvisk. Her bestemmer du din egen kombinasjon av tradisjonelle og husmannskost-inspirerte retter og betaler en slikk og ingenting. Flaggskipet finner du på Krasta iela 76, men det finnes flere restauranter rundt omkring i byen.

Flybilletter til Riga