Middelhavets perler - Korsika og Sardinia

Annebente
Reiseguiden, besøkt 25 land

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Franske Korsika og italienske Sardinia – to perler som ligger vakkert til i Middelhavet, som to søstre side om side. Sardinia har blitt beskrevet som Europas Seycheller på grunn av de vakre strendene, og franskmenn omtaler Korsika som Ile de Beauté – Den vakre øya.
Publisert 27 mars 2015

Det er kun 12 kilometer som skiller de to øyene, og begge byr på vakker natur, fantastiske strender og krystallklart vann. Dette toppes med et herlig klima, god mat og alt en turist kan drømme om. Men som turistdestinasjon er Korsika fremdeles lillesøster. Det betyr ikke at øya er mindre spennende, men at Korsika er mer uberørt av turismen, slik som Sardinia var for omtrent 20 år siden.

Sol og bad

Utenfor Sardinias kyst ligger luksusyachtene tett. Smaragdkysten på Sardinias nordøstlige hjørne er kjent for å være lekegrinden til rikinger og kjendiser. Her finner du overdådige villaer og private strender. Men det er likevel strender nok til alle som vil nyte Middelhavet deilige sol på Sardinia. Vil du bo nærmest mulig stranden har du flest valgmuligheter på Sardinia. På Korsika er det vanskelig å finne overnatting direkte på stranden, da det er lov mot bygging i strandsonen på øya. På østkysten av Korsika finner du milelange sandstrender, mens du på vestsiden av øya kan glede deg over vakre badeviker og dramatiske klipper som stuper rett ned i havet.

Aktivitetsferie

Sardinia er et paradis for vindsurfere. Øya kan også skryte av å ha noen av de beste klatreløypene i hele Italia. Dykking og snorkling i det krystallklare vannet er noe du ikke bør gå glipp av hvis du skal besøke en av øyene. Det er tett mellom syklistene på begge øyene, og både terrengsykling og landeveissykling er populært. Landskapet på Sardinia innbyr til fotturer, og Korsika med sin dramatiske og skiftende natur er som et Mekka for alle som liker vandreturer. Det er turstier over det meste av øyene med både enkle og utfordrende vanskelighetsgrader. Vil du ha et adrealinkick utenom det vanlige, kan Korsika by på rafting fra fjellene i uforglemmelig natur.

Mat & vin

Både Sardinia og Korsika er kjent for sine viner og vakre vingårder som tilbyr vinsmaking. Begge øyene er også kjent for sitt gode svinekjøtt, velsmakende oster og havets delikatesser. På Sardinia finner du et stort utvalg av restauranter med både lokale og internasjonale retter. Gå heller ikke glipp av ekte italiensk pizza og pasta når du er på Sardinia. Korsika har en herlig miks av det franske og italienske kjøkkenet. Siden øya er litt mindre turistifisert enn Sardinia finner du her et litt mer begrenset utvalg av både mat og vin. Men du vil garantert kunne nyte delikatesser uansett hvilken øy du velger.

Shopping

På Sardinias smaragdkyst kan du kan du shoppe side om side med Europas jetset til priser som de færreste kan ta seg råd til. Ønsker du å ta med noen av øyas spesialiteter hjem kan du kjøpe flettede kurver fra lokale håndverkere, eller gull og sølvsmykker fra lokale designere. Glem ikke å smake på den berømte italienske isen når du er på Sardinia. Korsika har en litt lavere jetset-faktor, men du kan glede deg over korsianske spesialiteter som bordvin, appelsin- og mandellikør, muskat, olivenolje. Vil du ta med gaver hjem fra Korsika kan et smykke med rosa krystaller være et godt valg.

Hvilken øy skal du velge?

Det er umulig å si hvilken av øyene som er best. Begge er perler i Middelhavet som garantert vil gi deg solrike og uforglemmelige opplevelser. Har du to ukers ferie er én uke på hver øy kanskje den beste løsningen?

Slik kommer du deg hit

Til Korsika kan du reise på egen hånd eller med charterarrangøren Langley som har flere hotell på øya og flyr deg dit med Norwegians rutefly som går direkte fra Oslo til Ajaccio. Til Sardinia går det direktefly i sommer med Norwegian fra Oslo. Star Tour tilbyr charterreiser til Sardinia på sommerhalvåret.

I Reiseguidens søkemotor finner du alt du trenger for å bestille en reise:
- Flybilletter til Korsika
- Flybilletter til Sardinia
- Hotell på Korsika
- Hotell på Sardinia
- Reisetilbud


Flybilletter til Sardinia og Korsika



Hotell på Sardinia og Korsika