Publisert 24 desember 2009

Den 10. desember åpnet et av verdens mest imponerende byggeprosjekt atter igjen dørene for en ny sesong. Ishotellet i Jukkasjärvi ble kåret til Sverige beste opplevelse 2008 og feirer nå sin 20. vintersesong. I dag kan du besøke et snø- og ispalass på hele 5500 kvadratmeter.

Iskreatører fra alle verdens hjørner

39 iskunstnere fra blant annet Sverige, Australia, USA, Chile og Japan har reist til Jukkasjärvi for å skape en unik lapplandsk opplevelse. Temaet i år beskrives som en leken tolkning av arkitektur. I tillegg til den tradisjonelle iskirken og søylesalen, kan du i år leie suiter med navn som Gotham on Ice, Twilight Night og Melted Geometry. Absolute Icebar Jukkasjärvi invigdes 12. desember.

Snørom, isrom eller Deluxe suite?

Hotellet åpnes i etapper. Dersom du vil utfordre deg selv finnes det det en håndfull kalde rom klare for inkvartering. Den enkleste formen for overnatting er å sove i snørom. Isrommene har møbler og utsmykninger av is. Den ultimtimate opplevelsen får du dersom du velger å bo i en av suitene. Varme klær, morgenbadstu og frokostbuffét inngår.

En isende opplevelse

Ishotellet kan tilby mange spennende aktiviteter. Du kan for eksempel prøve deg som isskulptør, ta med familien til temaparken som i år viser figurer fra Ice Age 3, utflukter med hundspann som transportmiddel, nordlysturer på hesteryggen, snøskutersafarie og mye mer.

Fly til Kiruna