Hva skal du i påsken?

Linae
Reiseguiden, besøkt 38 land

Foto: Shutterstock
Påsken er i år lagt til slutten av mars og mulighetene til spennende aktiviteter er uendelige. Besøk en storby, enten i Norge eller i utlandet, og kos dere med shopping, hotell og hverandre. Eller hvorfor ikke tjuvstarte sommeren på en varm strand? Valget er ditt – hvor blir påskeegg-jakten lagt til i år?
Publisert 1 mars 2016

Påsken står for tur, og sammen med den en masse fridager for de fleste. Kos dere med påskeegg, marsipan og krim, enten i skibakken, på stranden eller på et spennende sted i vårt langstrakte land. Påskeferien er lagt til uke 12 i år, fra 21-28.mars, så nå er det på høy tid å planlegge ferien. Her gir vi deg våre beste tips til påskens aktiviteter.

Sol og sommer – restplass og charter

De fleste har følt på at de begynner å bli lei av kuldegrader. Nå vil vi ha sol, varme og bare ben. Ettersom påskeferien er her snart, er det en god idé å sjekke ut tilbud på restplass-reiser. For enn så lenge finnes det reiser igjen, men det er førstemann til mølla som gjelder. Hva sier du til fire dager i Barcelona eller en uke på Malta eller Mallorca? Mulighetene er mange og prisene overkommelige. En annen mulighet er å bestille en vanlig charterreise. Kom hjem solbrun og fresh til april. Vi har funnet de rimeligste alternativene for deg som savner sol og varme, men heller vil bruke pengene på god mat og opplevelser i påsken.
Se alle restplassreiser med avreise fra 19.mars her.
Se alle charterreiser med avreise fra 19.mars her.

Skiferie i Alpene

Å bestille en alpeferie i siste sekund kan bli dyrt, men du kan finne gode priser om du vet hvilke steder som er de rimeligste. Østerrike har som oftest de billigeste prisene, og her finnes det også veldig bra afterski-muligheter. Vi har funnet fram de rimeligste områdene til deg.

Mayrhofen i Østerrike
Det største reisemålet i den populære Zillertal-dalen, der et 6-dagers heiskort koster cirka 2200 kroner. Mange barnefamilier velger å reise hit.

Söll i Østerrike
Den beste skibyen for deg som vil bo sentralt og lett kunne ta deg til alle bakker i området. Bruk heiskort i mer enn 250 kilometer med bakker. Et 6-dagers heiskort koster cirka 2150 kroner i høysesong.

Schladming i Østerrike
En vanlig liten by som forvandles til et koselig ski-mekka om vinteren. Det finnes fire fjell rundt Schladming som er fulle av skibakker. Her finnes det spesielt mange bra bakker for nybegynnere. Et heiskort for 6 dager koster cirka 2200 kroner i høysesong. Prisene på restaurantene i området er relativt lave, hvilket gjør Schladming til et rimelig reisemål.

Les Deux Alpes i Frankrike
En av få skisteder i Alpene som har masse snø året rundt, 1600 meter over havet. De beste skiforholdene får du på en av Europas største skivennlige isbreer som ligger hele 3450 meter over havet. Les Deus Alpes tilbyr 220 kilometer med bakker og veldig bra off pist. Et heiskort for 6 dager koster cirka 2200 kroner.

Se alle charterreiser til Alpene med avreise fra 19.mars.

Storbyweekend

Temperaturene i Europas storbyer begynner å varmes opp og er varmere enn de mer kjølige plussgradene vi har her hjemme. Ta med din kjære eller kompisgjengen og utforsk en ny storby. Hva sier du til sol og gode bakeverk i København, shoppingtur og show i New York eller Paris, eller å vandre i filmkulissene til Game of Thrones i Dubrovnik? Mulighetene er mange, og flybillettene er rimlige akkurat nå. Se vår oversikt over de billigeste flybillettene til de mest populære storbyene.
Se alle flyreiser her.

Skiferie i Norge

Når vi snakker om påskeferie, er det mange som tenker på glitrende snøtopper i Norge – enten du liker deg best på snowboard eller slalåm i bakken, eller på langrenn med knitrende bål og pølser på spyd. Norge har et supert utvalg av skidestinasjoner, og her er noen av våre favoritter.

Trysil
Norges største skisted dersom man regner med antall pister og heiser, og har 32 heiser og 65 pister.

Hemsedal
Et av de mest populære skidestinasjonene. Andre steder har flere heiser og lengre bakker, men Hemsedal har mer å velge på når det gjelder underholdning; som et bra uteliv og restauranttilbud.

Hafjell og Kvitfjell
Få mil nord for Lillehammer, og cirka tre timer i bil fra Oslo. Her har du tillgang til 43 heiser og 88 utforbakker.

Oppdal
Dette er et genuint skisted for deg som vil kjøre i bakke, ved siden av den, eller på flaten. Heisanlegget er fordelt på fire forskjellige fjelltopper. Mange av skibakkene ligger over trehøyde og er sydvendt – perfekt for deg som vil bli brun og fin til våren. Oppdal har 17 heiser og 39 pister. Ligger langs E6, 12 mil sør for Trondheim.

Stranda
Det beste stedet nord for Alpene for dem som liker å kjøre offpist. Her er fjellene bratte, det snør mye og utsikten over fjordene er magisk.

Turist i eget land


Nord-Norge
Om du bestemmer deg for å bli i Norge, men ski ikke er noe for deg, er dette er en god mulighet til å oppleve ting i eget land som du ellers ikke ville gjort. Hva med å høre om et sted i nærheten av deg arrangerer hundesledekjøring? Dra på arrangert Lofotfiske i Lofoten? Eller hva med nordlysjakt på snøscootere i Nord-Norge? Sorrisniva Igloo Hotel utenfor Alta og snøhotellet i Kirkenes lokker begge med et unikt hotellopphold og spennende vinteraktiviteter.

Hurtigruten og Turistforeningen
Hurtigruten arrangerer også 12 dagers rundtur med nordlyssafari, snøscootersafari og og hvalsafari. Om du vil prøve noe helt nytt, og samtidig bli kjent med nye mennesker, arrangerer også Den Norske Turistforening snøhuletur i Troms, helgetur i Nordmarka i Oslo og kitekurs på Hardangervidda.

Hva skjer i nærområdet?
Bor du i Oslo kan du ta en tur i Korketrekkeren, stå på ski på Tryvann, gå ski i marka eller ta med barna på Teknisk Museum. Er du i nærheten av Bergen, hva med en tur til Akvariet? Her møter du alt fra pingviner, seler, krokodiller, skilpadder, silkeaper og mange flere dyrearter. De fleste byer i Norge har skatter man ofte tar for gitt – sjekk hva som skjer lokalt i ditt nærmiljø denne uken. Eller hva med et deilig spa-opphold til deg og noen du er glad i? Se alle spatilbud på hjemmebane her.


Charterreiser med avreise 19-28.mars



Hotell på hjemmebane



Restplasser med avreise 19-28.mars



Skireiser til Alpene med avreise 19-28.mars