Publisert 1 august 2011

Sardinia er Middelhavet nest største øy og ryktet sier at her finner du noen av Europa aller beste strender.

1. Alghero – stort fornøyelsestilbud

Det største charterreisemålet på Sardinia. Byen er gammel og har en bymur fra middelalderen og en veldig sjarmerende, gammel bydel. Her finnes et stort utvalg av hotell og restauranter. I området rundt Alghero finner du kjente strender som La Speranza, San Giovanni, Maria Pia, Bombarde og Lazzaretto.

2. Stintino – nesten helt perfekt

Ligger på øyas nordvestre spiss. Mange kommer hit for å bade på La Pelosa som sies å være Sardinias aller vakreste strand. Kritthvit sand som gradvis forsvinner ned i det turkise vannet. Så perfekt at stranden er med på de fleste turistenes utfluktsliste. I høysesongen i juli og august kan det bli veldig fullt på stranden.

3. Costa Smeralda – eksklusivt og vakkert

Smaragdkysten er navnet på en ti kilometer lang kyststrekning på øyas nordøstre side. Området er kjent for å være en eksklusiv og populær lekeplass for de rike og berømte. Men Costa Smeralda har også noen av øyas vakreste badeviker og du trenger bare å kaste et blikk ut over havet for å forstå hvor områdets navn kommer fra.

4. Cala Gonone – blant klipper og grotter

Badeby på øyas østre side. Litt sør for byen ligger en kilometerlang bukt med klipper, spennende grotter og små badestrender. Mange av strendene i området når man bare med båt fra havnen i Cala Gonone. Det finnes både gummibåter til utleie og arrangerte utflukter.

5. Costa Rei – langgrunt og barnevennlig

Costa Rei er en 8 kilometer lang og barnevennlig sandstrand på Sardinias sydøstre spiss, cirka 7 mil øst for hovedstaden Cagliari. Her finner du strender som Cala Sinzias og Cala Pira. Om du fortsetter rundt øyas sydspiss kommer du til Poeto, en av Sardinias lengste og livligste strender som strekker seg hele veien fra hovedstaden Cagliari til Saint Elena.

Slik kommer du deg til Sardinia

Det går rutefly med Norwegian fra Oslo, men de fleste reiser hit med charter som går én gang i uka. Da lander man i Alghero og transferen tar cirka 15 til 30 minutter.

Finn billige reiser til Alghero, Sardinia, Italia.

Charter til Sardinia: