Et annerledes døgn i Bangkok

Veronicah
Reiseguiden, besøkt 20 land

Foto: Matton
Foto: rolf_52, medlem siden 2007
Foto: zebvonzauna, medlem siden 2006
Bangkok er en av verdens heftigste byer. Har du vært i byen tidligere? Dropp da de typiske turistattraksjonene! Det er så mye annet spennende å gjøre i Thailands hovedstad.
Publisert 7 januar 2010

Har du bare 24 timer på deg, gå da ikke glipp av dette:

Spis frokost som thailenderne

På gatene rundt den enorme Lumpini-parken finner du matboder (tirsdag til søndag) med fantastisk god thaimat til meget lave priser. Spis frokost som thailenderne, prøv and med ris. Er du en morgenfugl bør du få med deg morgengymnastikken. I Lumpini-parken er det full aktivitet med tai chi, badminton og jogging allerede fra klokken syv.
Beliggenhet: Overfor Chulalongkorn Hospital, langs vestre siden av Lumpini-parken, og ned til gaten Langsuan.
Pris: Standardrett fra cirka 6 kroner.

Luksusbåt på floden

Flere luksuriøse hoteller langs Chao Phraya-floden har flotte båter som frakter besøkende gratis mellom hotellene og moloen ved broen Saphan Thaksin. Den lengste turen går til Mariott Resort and Spa, cirka 20 minutter nedstrøms. I den tropiske varmen er en flodtur en herlig og avkjølende opplevelse.
Beliggenhet: BTS Saphan Thaksin (bryggen).
Pris: Gratis.

Kombinere nytte med fornøyelse

På nattklubben Route 66 på fornøyelsegaten RCA, kan du kombinere et toalettbesøk med en musikalsk opplevelse. På det enormt store dametoalettet spiller det ofte et rockeband. Thailenderne vet hvordan de skal kombinere nytte med fornøyelse.
Beliggenhet: New Phetchaburi Road.

Racing midt i sentrum

Dersom du synes at Bangkok-trafikken har for lite fart og spenning, skal du ta turen til RCAs enorme gokart-bane. Her er det garantert full fart og høyt tempo.
Beliggenhet: RCA Royal City Avenue, New Phetchaburi Road
Pris: cirka 80 kroner for 8 minutter.

Frotse i sjokolade

Thairestauranten Spring and Summer er en av Bangkoks skjulte perler. Den trendige kafédelen, Summer, har spesialisert seg på velsmakende sjokoladedesserter og er et “must” for alle som elsker sjokolade. Navnene på dessertene, som for eksempel “Cup C” og “Better Than Sex”, er litt banale, men skal være fantastisk gode. Spring and Summer er et meget populært sted, så det kan lønne seg å bestille bord på forhånd.
Beliggenhet: Sukhumvit 49.
Pris: fra 30 kroner (små porsjoner).

Adrenalinkikk i stillhet

Midt i Chinatown finner du Dumnam. Her kan du raskt og enkelt ta dykkersertifikat. Dykking er en av få aktiviteter som gir deg adrenalinkikk i et rolig miljø og sneglende tempo.
Beliggenhet: 282 Soi Duang Tawan, Charoen Krung Road.
Pris: grunnleggende dykkersertifikat cirka 2700 kroner.

Gå på kino i sengen

På Enigma på Siam Paragon kan du se film i en stor dobbeltseng, avskjermet fra nabosengen selvfølgelig. I sengen finnes det masse puter man kan leke med, men man får betale dyrt for det også. Dersom du ikke ønsker å betale så mye har Bangkok flere VIP-kinoer til samme prisen som et kinobesøk i Norge.
Beliggenhet: BTS Siam Square
Pris: 600 kroner for to personer på kinoen med dobbeltseng.


Gå gjerne glipp av dette:
1. Falske edelstener. Mange turister lures til å kjøpe edelstener som senere viser seg å være av svært dårlig kvalitet.
2. Narkotika. Unngå alle former for narkotika. Foruten de selvfølgelige skadevirkningene er straffen for å bli tatt med narkotika ekstremt hard.
3. Kortspill. Turister blir ofte tilbudt å spille om penger. Innsatsene er små og turistene vinner mye i begynnelsen. Etter en stund høyes innsatsene og turistene begynner plutselig å tape. Det viser seg at motspillerne spiller på lag og det er nesten umulig å vinne.


Fly til Bangkok
Hotell i Bangkok fra 3 stjerner