Dramatisk i italienske Cinque Terre

Maria
Reseguiden

Foto: Angela Ravaioli
Foto: leroslover, medlem siden 2006
Foto: Tanja Rosso
Foto: Rainprel
Fem små byer klamrer seg fast på klippene langs Liguirias dramatiske kyst. Landskapet stiger rett opp av havet og den vakre naturen er som gjort for spektakulære naturopplevelser og utfordrende fotturer.
Publisert 18 januar 2024

Cinque Terre er navnet på fem små byer som ligger i de østre delene av italienske Liguria mellom La Spezia og Genova som også kalles for Italias riviera. Den strekker seg fra den franske grensen i vest til Toscana og kalles også for blomsterrivieraen. Her guider vi deg til Italias koseligste små, byer.

Monterosso al Mare

Monterosso al Mare har de fineste strendene av de fem byene og de eneste med ordentlig sand. Her er også utvalget av restauranter, hotell og butikker størst.

Vernazza

Kanskje den mest pittoreske av de fem byene. Her finner du en utrolig sjarmerende, naturlig havn formet som en hestesko, og de grønne klippeveggene stikker rett opp fra havet.

Corniglia

Corniglia ligger på toppen av en klippe med fantastisk havutsikt og to små steinstrender på hver side. Toget stopper cirka 15 minutter utenfor Corniglia og derfra er det 800 meter opp via 365 trappetrinn for å komme til den lille byen. Er du ikke så sugen på å gå opp trappen koster bussen 2 euro.

Manarola

Manarola er den roligste av Cinque Terres fem byer og ble oppdaget ganske sent av turistene. Her kan man nyte naturen med avslappende turer, spesielt populær er “Via dell´Amore” som går hele veien til nabobyen Riomaggiore.

Riomaggiore

Riomaggiore er den første byen man kommer til fra La Spezia og er den nest største av de fem byene. På kvelden er Bar Centrale byens hjerte for fornøyelser – her drikker du lokal vin og ser ut over de fargeglade husene.

Når skal man reise hit?

Området har et klassisk middelhavsklima, og den beste perioden å reise hit er fra april til juli og september til oktober. I August kan det bli vel varmt og prisene stiger fordi italienerne selv har ferie da. I høysesongen og spesielt i juli og august kan det være vanskelig å få tak i et hotell om man ikke har bestilt hjemmefra. De kaldeste vintermånedene mellom desember og februar har de fleste hotellene stengt.

Slik kommer du deg hit

De nærmeste flyplassene er Pisa og Genova. Flytiden fra Oslo er cirka tre timer. Fra flyplassene til Cinque Terre kommer du deg enklest med tog. Toglinjen Genova – Pisa stopper i alle fem byene. Et tips er å kjøpe et Cinque terre Card på togstasjonen, det inkluderer både togbilletter og transferbuss samt avgift for turstiene. Da får du også et bra kart over stiene som går mellom byene. Et Cinque Terre dagspass gir deg ubegrenset transport mellom byene en hel dag, men vær obs på at kortet går ut ved midnatt uansett når på døgnet du kjøper det.


Fly til Cinque Terre

Hotell i Cinque Terre