Billig solferie på Den polske rivieraen

Nina
Reiseguiden, besøkt 28 land

Foto: iStock
Foto: Thinkstock
Foto: ziesta, medlem siden 2006
Strand, spa og mineralbad til en billig penge? Reis til Polens hvite sandstrender! Varier mellom storby og strand, og opplev det beste Polen har å by på i sommervarmen. Vi guider deg til de heteste sommerperlene på den polske rivieraen.
Publisert 9 januar 2024

Det er mange som reiser til Polen på weekendtur for å oppleve kultur, mat og severdigheter, men Polen har også en annen side – nemlig solsiden! I den nordlige delen av landet finner du den polske rivieraen, perfekt for deg som vil nyte sol og bad på ferien, kun en kort og svært rimelig flyreise unna.

Her finner du billige pakkereiser til Gdansk.

Som perler på en snor – fra Swinoujscie til Gdansk

Den polske rivieraen er ca. 50 mil lang og her ligger badestrendene som perler på en snor ut mot Østersjøen. Strendene her har finkornet og lys sand og er minst like fine som de du finner ved Middelhavet. Rivieraen strekker seg fra Swinoujscie til Gdansk, med byer som blant annet Gdynia, Sopot og Miedzyzdroje. Velger du å besøke flere byer er strekket fint å kjøre med bil, med mange rasteplasser langs veien.

Rivieraen starter med Swinoujscie i vest

Rivieraen starter i vest med Swinoujscie som lokker med lange innbydende sandstrender. Mange kommer også hit for kurbadhotellene, hvor du bader i leire og drikker mineralvann. Dessuten lokker både bylivet og den urørte naturen.

Gdansk, Gdynia og Sopot

Gdansk utgjør sammen med Gdynia og Sopot det sammenflettede trebyområdet. Storbyen Gdansk er en gammel havneby med gamle kraner, severdigheter, sjarmerende gater og super shopping. Dessuten er det her kilometerlange hvite sandstrender som byr på avkobling og herlige bad. Sandstranden starter ved havnen og går deretter videre til eksklusive Sopot – Polens sommerhovedstad. Her ligger fokuset på strandliv og den brede og lange sandstranden er i absolutt verdensklasse. Ta også en tur ut på Europa lengste trebrygge. På den andre siden av Sopot ligger områdets andre storby, Gdynia. Her møtes du av en fantastisk shoppingby, men også en havneby med sandstrender midt i byen.

Miedzyzdroje lokker med mineraler og sand

Miedzyzdroje er en annen favoritt på den polske rivieraen. Fra start var den mest kjent som en kurby med mineralrike kilder. Her ligger det en flere kilometer lang strandpromenade, koselige tavernaer og restauranter. Et perfekt reisemål for den som vil ha en rolig og avslappende solferie.

Billig og unik solferie

Polen er et av Europas rimeligste reisemål, noe som gjør at du får mye for pengene. Du spiser, bor og shopper billig. Ettersom dette ikke er et klassisk charterreisemål er det færre badeturister som finner veien hit og du får en mer unik ferieopplevelse.

Den polske rivieraen passer for hele familien

Det beste med Den polske rivieraen er at det finnes noe å gjøre for hele familien. Den som ikke vil ligge på stranden hele dagen kan shoppe eller spasere rundt i byen. Både Gdynia og Gdansk har bra shoppingmuligheter, trivelige uteserveringer og mye å se og gjøre. Sopot kan lokke med et populært badeland for barna som foretrekker fartsfyllte vannsklier. Du kan også unne deg en billig spabehandling – i Polen ligger de på mellom 100 og 200 kroner.

Varmest i sommermånedene

Akkurat som i resten av Europa er det sommeren som gjelder om du vil ha mest sol og deiligst temperatur. I juli og august kan det bli opp mot 25 til 30 varmegrader. Selv september er en fin måned å reise hit på, da færre turister er i området.

Slik kommer du deg hit

Om du skal dra på solferie til Polen må du sette sammen din egen reise med fly og hotell. Fly fra Oslo til Gdansk tar cirka 1 time og 25 min. Du kan også ta bilen og dra på roadtrip. Det går ferge fra både Oslo og Göteborg til Polens riviera, som tar litt over 10 timer.

Her finner du både fly og hotell i Polen:
Pakkereiser til Gdansk
Fly til Polen
Hotell i Polen
Leiebil i Polen


Billige fly til Gdansk