7 kulinariske smaksreiser

Annebente
Reiseguiden, besøkt 25 land

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nyt velsmakende mat og vin, besøk vingårder og kjenn den herlige duften av fersk mat fra det lokale kjøkkenet. Alt dette i kombinasjon med kultur, natur og historie på disse smakfulle gourmet-destinasjonene.
Publisert 21 desember 2015

Mat og vin i Frankrike

Frankrike er det viktigste vinlandet i verden og vindistriktene brer seg ut over hele landet. Uansett hvor du velger å dra til i Frankrike vil du oppleve at mat og vin har en sentral rolle. Vi har valgt ut 2 av våre favoritter.

Slottsbesøk i Loiredalen
Få steder i Europa har så mange vingårder som i Loiredalen sør for Paris. Dette er stedet for deg som vil drømme deg tilbake til svunne tider med storslagne slott og vakre hager. Loiredalen er et av de vakreste stedene i Frankrike og kalles for Frankrikes hage. Her kan du nyte mat av beste franske kvalitet som passer perfekt til de lokale vinene.


Pittoreske Alsace
I Alsace ligger vinmarkene tett og området er kjent for sine hvite viner. Pittoreske landsbyer med bindingsverkshus ligger som perler på en snor, med et stort utvalg av restauranter av høy klasse. Her fristes du med et kulinarisk kjøkken påvirket av tyske mattradisjoner, men også franske spesialiteter som gåseleverpaté (pâté de foie gras) står på menyen.

- Se alle reiser til Frankrike.

Mat og vin i Italia

Italia er kjent for sine lange mattradisjoner og lager noen av verdens beste viner. Her flettes mat, vin, kultur og historie sammen og gir deg opplevelser for alle sansene.

Piemonte ved foten av alpene
Mat og vin er uatskillelige i Piemonte. Gled deg til kraftige og originale smaker som kjennetegner kokkekunsten i Piemonte. Pasta med hvit trøffel og baroloviner smaker himmelsk, og sjokoladen er verdt å ta med hjem. Området gir deg i tillegg vakre og varierte natur- og kulturopplevelser.

Det søte livet i Toscana
Toscana har et mildt klima, en vakker natur og er en kulturskatt av de sjeldne. Med Firenze, Siena, Lucca, Pisa og vinområdet Chianti ligger alt til rette for både en kulinarisk og kulturhistorisk opplevelse utenom det vanlige. Besøk små hyggelige landsbyer, bortgjemte vingårder, kjente vinslott og bli kjent med det søte livet i Toscana.

- Se alle reiser til Italia.

Mat og vin i Spania

Spania er verdens tredje største vinprodusent og har et rikt og variert kulinarisk tilbud. Tapas i Spania er verdt reisen dit alene, og vil du besøke vingårder kan du glede deg til vinsmaking hos både store og små vinprodusenter.

Gastronomi i San Sebastian
Den nordspanske byen er kjent for sine mange Michelin-stjerner, men byen har mer enn bare Michelin kokker. Her får du også tapas med stil – blant annet pintxos som er ekstra delikate tapasretter. I gamlebyen ligger tapasbarene tett i tett og du kan gå fra bar til bar og nyte de små delikatessene sammen med lokale spesialiteter i glasset.

Cava og Torres i Barcelona
I Barcelona kan du kombinere mat og vin med shopping, kultur og strandliv. Like utenfor Barcelona finner du de største Cava-produsentene, og mange tilbyr omvisning på vingården. Cava er Spanias svar på Champagne, med både rimelige og utsøkte varianter av den sprudlende vinen. Utenfor Barcelona finner du i tillegg vinprodusenten Torres, som også er kjent for sine olivenoljer.

- Se alle reiser til Spania.

Mat og vin i Sør-Afrika

I Sør-Afrika kan du glede deg til kulinariske opplevelser i verdensklasse i området rundt Cape Town. Cape Town er betegnet som en av verdens vakreste byer, og er omkranset av spektakulær natur. Like utenfor byen brer vinmarkene seg ut mot Stellenbosh som ligger i hjertet av det sør-afrikanske vinområdet. Området er like vakkert som vinen er god. Hva med å kombinere vinsmaking med sjokoladesmaking på vingården Bilton?

Cape Town er en av Afrikas mest spennende byer og opplevelsene står i kø, med blant annet Kapp det gode håp, Table Mountain, solnedgangen fra Signal Hill, et varmt bad i Det indiske hav eller et avkjølende bad i Atlanterhavet. Vil du oppleve Afrikas ville dyr på nært hold er det kun et par timer til nærmeste viltreservat og spennende safari-opplevelser.

- Ulike tilbud til Sør-Afrika.


Rimelige fly til din matreise