4 unike weekendbyer

Annebente
Reiseguiden, besøkt 25 land

Foto: Shutterstock
Medlemsfoto: Ziesta
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Drømmer du om en annerledes weekend-reise der eksotiske opplevelser, mennesker, historie og kultur står i fokus? Da bør du velge en av disse spennende destinasjonene.
Publisert 23 november 2022

1. Reykjavik

En weekend på Island gir deg uforglemmelige opplevelser. Den lille storbyen Reykjavik gir deg kombinasjonen av et pulserende byliv, spennende natteliv og spektakulære naturopplevelser. Islendinger er opptatt av design og byen har et godt utvalg av motebutikker. Vil du jakte på de siste trendene finner du garantert noe spennende og nytt her. Reykjavik er også kjent for sitt uteliv med verdenskjente restauranter, koselige caféer og et av Europas hotteste natteliv. I tillegg til alt dette kan du nyte en avslappende dag i et de av mange spa-anleggene i sentrum av byen. Eller kanskje et besøke til den verdensberømte Blå Lagune for et dampende hett bad under åpen himmel frister? Vil du utforske Islands fantastiske natur er det kort vei til storslagne naturopplevelser som Gullfoss og Geysir, ridetur på islandshest eller hvalsafari. Island er den perfekte kombinasjonen av shopping, uteliv og naturopplevelser. Alt på ett sted, men korte avstander gjør helgen til en minnerik opplevelse. Flyturen tar ca. 2 timer og 50 minutter uten mellomlandinger. Icelandair og SAS har direkte ruter fra Oslo. Norske statsborgere trenger ikke visum for å reise til Island.
Weekendpakke til Reykjavik // Fly til Reykjavik // Hotell i Reykjavik

2. Marrakech

Gjør deg klar for et kultursjokk fra en annen verden når du ankommer Marrakech. Inntrykkene kommer mot deg fra alle kanter med lukter, lyder og en atmosfære fjern fra vår egen. Marrakech i Marokko er en av verdens mest myteomspunnede byer. Kaos møter deg på byens torg med slangetemmere, musikere, akrobater og gateselgere av alle slag. Større kontrast til torget i en norsk by finner du ikke. Når du har summet deg kan du utforske labyrinten av trange gater og markedene med krydder, høns og apekatter, smykker og beduinklær, sko og tekstiler. Her kan du gå i flere dager og oppdage noe nytt rundt hvert gatehjørne. Pass på å gi selgerne et klart og tydelig NEI hvis du ikke ønsker å handle, så slipper du lettere unna kjøpmenn som gjerne vil overtale deg til å kjøpe. Når du trenger en hvil kan du slappe av på en bedre restaurant eller kjøpe en billig middag ved en av de mange matbodene på torget. Her samles de lokale seg når solen går ned over den røde byen. Et magisk sted som tar deg med til en arabisk eventyrverden. Norwegian har direkteruter til Marrakech, og flytiden er ca. 4 timer og 50 minutter. Norske borgere trenger ikke visum, men må ha gyldig pass i minst 3 måneder.
Weekendpakke til Marrakech // Fly til Marrakech // Hotell i Marrakech

3. Sarajevo

Etter mange turbulente år med borgerkrig på 90-tallet er Sarajevo nå en trygg by. Du møtes av en gjestfri lokalbefolkning i byen som ligger omringet av en grønn dal. Sarajevo som er hovedstaden i Bosnia-Hercegovina er en møteplass for forskjellige kulturer. Her møtes øst og vest, gammelt og nytt. Byen er en god blanding av moderne storbyliv, europeisk historie og en dose eksotisk og orientalsk kulturarv. I gamlebyen finner du den tyrkiske basaren Baščaršija med håndverk, suvenirer, smykker og caféer. Å prøve en “Cevapi” på caféen “Zeljo” er et absolutt must når du er her. Et steinkast lenger borte finner du bydelen som er preget av østerrikske bygninger. Vil du ha fart og liv kan du glede deg til et yrende uteliv med puber, restauranter og caféer. Vil du vite mer om byens dramatiske nyere historie er det verdt å ta et besøk til den 800 meter lange Sarajevo-tunnelen som ble håndgravd under krigen på 90-tallet. I Sarajevo møter du et religiøst og kulturelt mangfold og byen kalles ofte for «Europas Jerusalem». Du kan reise med direktefly med Norwegian fra Oslo til Sarajevo, og flytiden er ca. 2 timer og 50 minutter. Norske statsborgere trenger ikke visum til Bosnia-Hercegovina.
Fly til Sarajevo // Hotell i Sarajevo

4. Edinburgh

Edinburgh er en forholdsvis liten by hvor de fleste severdigheter ligger i kort gåavstand fra hverandre. Den store shoppinggaten Princess Street deler byen i New Town og Old Town. Mange forbinder Edinburgh med det gamle og middelalderske, og det beste stedet å ta innover seg denne atmosfæren er i Gamlebyen, som også er listet som UNESCO verdensarv. Her finner du en labyrint av brosteinsgater, og i sentrum av gamlebyen finner du “the Royal Mile”, selve hovedgaten som strekker seg fra Edinburgh Castle på toppen av Castle Rock til det imponerende Palace of Holyroodhouse og den enorme, grønne åsen som er Holyrood Park. Royal Mile er en engelsk mil lang og er omringet av hyggelige smågater med puber, kafeer og butikker. Edinburgh Castle er vanskelig å gå glipp av, ikke bare fordi det ligger på en synlig høyde over byen, men også fordi det er et av Edinburghs mest kjente landemerker som dateres helt tilbake til jerntiden med bygninger så gamle som fra det 12.århundre. Shopping er en hovedaktivitet i seg selv i Edinburgh. På shopping i Victoria Street finner du byens største utvalg av små, uavhengige butikker, og i suvenir-butikkene finner du alt fra Lock Ness-figurer til kilter og kondomer med whiskysmak. Og apropos, er du glad i whiskey er Edinburgh stedet. Scotch Whisky Heritage Centre finner du i helt i starten av the Royal Mile, på samme side som Edinburgh Castle, og her kan du fordype seg i whiskyen gyllenbrune verden. Byen har også egne whiskeybarer, så smak deg frem og ta med deg noen edle dråper hjem. Få også med deg den utrolige vulkanformasjonen Arthur’s Seat, som er 250 meter høy og er en enkel vandring om du trenger frisk luft og en flott utsikt over byen. Verdens største kunstfestival finner også sted i Edinburgh hvert år i august. For å komme deg til Edinburgh kan du blant annet ta direkteruten til Norwegian fra Oslo. Den tar omtrent 1 time og 45 minutter hver vei. Fra andre norske byer må du ofte regne med et mellomstopp.
Weekendpakke til Edinburgh // Fly til Edinburgh // Hotell i Edinburgh

Finn flere spennende weekend-reiser i vår søkemotor

- Weekendreiser med fly+hotell
- Kun flyreise
- Se alle hotell


Rimelige flyreiser til storbyene