3 weekendbyer med strand

Linae
Reiseguiden, besøkt 38 land

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Lyst på en weekendreise, men vet ikke om du vil shoppe eller ligge på stranda? Hvorfor velge? Vi gir deg 3 perler som tilbyr både shopping, sol og strand.
Publisert 8 april 2016

Nå som vann og luft begynner å varmes opp, spesielt i Europas sørlige deler, passer en weekendreise perfekt. For at du skal slippe å velge mellom shopping og kos i storbyen eller en solfylt playa har vi plukket ut 3 favoritter som gir deg alt dette… og litt til. Inkludert brune ben.

Nice

I Nice skinner solen stort sett året rundt og lokker til seg alt fra backpackere, familier, par og vennegjenger. Byens lokale kunsttilbud er mildt sagt blomstrende og her finnes det mange koselige gallerier å besøke.

Mat & kultur
Nice er Frankrikes femte største by, så det er ikke rart at du finner restauranter og nattklubber i verdensklasse. Prøv de lokale matrettene Pissaladière, Socca og Salad Nicoise, som viser byens provensalske cuisine. Olivenoljen spiller en stor rolle i matlagingen her og vil du kjøpe med deg litt hjem er Nicolas Alziaris' olivenolje en av verdens beste og selges i en egen butikk i byens eldre del. Matisse og Chagall er to av byens mest imponerende museer. Her kan du traske omkring i evigheter.

Shopping
Foretrekker du shopping fremfor kunst har du Nice sin store handlegate Avenue Jean Médecin med shoppingsenter, varehus og masser av mindre butikker. Har du planer om å gå bananas med feriepengene kan du gjøre dette på gatene Avenue de Suède, Rue Paradis og Avenue de Verdun. Her finner du eksklusive butikker som Louis Vuitton, Armani og Hermès. I Gamlebyen finnes den morsomste og mest unike shoppingen i byen med delikatessebutikker, spesielle boutiquer, souvenir- og second hand-butikker. Foretrekker du kjøpesentre kan du tilbringe mange timer på Den franske rivieraens største shoppingsenter Cap 3000, som ligger rett utenfor byen. Nice lokker også med koselige loppe-, blomst- og matmarkeder med lokaldyrkede herligheter av høy kvalitet.

Strender
Gå ikke glipp av en spasertur langs den berømte strandpromenaden Promenade des Anglais, kanskje med en frisk sorbet-is i hånden. Med 25 offentlige strender og 15 private er det enkelt å finne din favorittstrand. De aller fleste består av småstein og klart, blått vann, men du kan også finne sandstrender i området. Fra Coco Beach i øst får du en vakker utsikt over byen. Fra Nice kan du også dra på utflukter til blant annet Saint Tropez og ravinen Gorges du Verdon.
- Finn fin fly til Nice her.
- Finn ditt hotell i Nice her.
- Finn en leiebil i Nice.

Palma de Mallorca

Palma er en av Europas beste små-storbyer, og kalles også “en spansk storby i lite format”, noe som stemmer bra da du her kan kose deg med god tapas, shopping i verdensklasse og historiske bygninger, akkurat som i storebror Barcelona. I Palma kan du i det ene øyeblikket befinne deg midt blant middelalderske smug og gamle bygninger, for så å i det neste øyeblikket shoppe i internasjonale butikker og danse på noen av byens nattklubber.

Shopping
Shopping og museer er finnes først og fremst i “Casco Antiguo”, som er den eldre delen av byen. Byens store shoppinggate Avinguda Jaume III byr på shopping i alle prisklasser, men blir mer eksklusiv for hvert år som går. Også Passeig des Born tilbyr bra shopping i interessante boutiquer som selger alt fra sko til smykker. Kjøpesenteret The Centro Comercial Porto Pi ligger rett utenfor sentrum og her finner du alt og litt til. Gå ikke glipp av Festival Park som er et stort utendørs-kjøpesenter med butikker som Guess, Nike og Mango.

Kunst & historie
Liker du kunst og historie mer enn shopping kan du dra på gallerirunder og likevel titte inn på museer som Es Baluard ved Paseo Mallorca eller Museu d'Art Espanyol Contemporani med verk av Picasso, Dalí og Miró. I Palmas gamle bydeler finner du adelspalass, kirker, koselige torg, arabiske bad og slottet Beliver. La Seu, som er en imponerende gotisk katedral er umulig å overse da den synes nesten overalt, spesielt om kvelden når den er opplyst.

Middelhavskjøkken
Når det gjelder mat kan du i Palma nyte middelhavskjøkkenet på sitt beste. Olivenolje, skalldyr, ferske grønnsaker, hvitløk og utrolig gode tapasretter. Nyt det sammen med en lokal vin.

Strender
Vil du kaste deg ut i det blå finnes det flere bra strender å velge mellom, både øst og vest for byen. Hopp på lokalbussen til stranden i Ca'n Pastilla som ligger kun ti minutter unna. Vil du heller røre på deg finnes det bra med sykkelveier, så hvorfor ikke ta en solfylt tur langs strandpromenaden bort til Portixol? Selv kjente strender som Cala Mayor, Illetas, Playa de Palma og Palma Nova ligger innen rekkevidde. Ta gjerne en tur opp i fjellandsbyen Valldemossa eller besøk Appelsindalen.
- Vi tipser deg til 5 herlige hotell på Mallorca.
- Sjekk ut alle reiser til Mallorca under kr 4000.
- Finn ditt fly til Palma her.
- Finn ditt hotell i Palma her.

Barcelona

En av Europas mest populære weekendbyer, hovedstad i regionen Katalonia og fylt til randen av interessant arkitektur og spennende matretter. Barcelona has it all, inklusivt flere fine sandstrender.

Strender
Velg mellom strender som pulserende Barceloneta Beach, ungdommelige Nova Icaria Beach, nakenstranden Mar Bella Beach, eller den mer rolige stranden Caldetes. Her finnes det en strand for alle behov og ønsker.

Severdigheter
Om du ikke har planer for din weekend i Barcelona så gjør det ingenting. Her er det fantastisk å bare spasere omkring og ta innover seg atmosfæren, beundre Gaudis fantasifulle bygninger, besøke salgshallen Mercat de Sant Joseph eller henge på en strand. Den 1,2 kilometer lange boulevarden La Rambla er en annen selvsagthet under ditt besøk i Barcelona. Her samles blomsterforhandlere med gateartister og markedsboder i en salig miks. Andre severdigheter er så klart kirken Sagrada Familia, som til tross for at de startet å bygge den i 1882 fortsatt ikke er ferdig bygget. Den vakre parken Parc Güell, som er et av Gaudis verk, byr på vakker utsikt over byen, akkurat som toppen av fjellet Tibidabo. Dit kommer du frem med taubane og du vil ikke bli skuffet.

Tapas og sangria
Å besøke Barcelona uten å spise tapas og drikke sangria eller cava er nesten umulig. Disse godbitene serveres overalt og det beste med det er at det er veldig sosialt. Slå deg ned på en bar eller restaurant og del tapas med gamle eller nye venner. Byens eldste del Ciutat Vella, eller Barri Gòthic som den også kalles, byr på små pittoreske gater og mengder av barer, restauranter og kafeer.

Shopping
Barcelonas beste shoppingområde er Passeig de Gracia og gatene sørvest for denne, gatene i Barri Gotic som Carrer de la Portaferrissa, Carrer de la Boqueria og Carrer de Ferran, samt rundt Placa de Sant Josep Oriol.

Fotball & Tapas tour
Vi vet alle at mat, historie og kultur er stort i Barcelona, men fotballkulturen er noe helt for seg selv. Se FC Barcelona møte en annen stor klubb på den berømte stadioen Camp Nou, som rommer ca. 100 000 tilskuere. Kjøp billetter i god tid. Liker du å bli kjent med nye mennesker bør du absolutt ble med på en øl & tapas-tur – velg mellom Hipster's Bar Crawl, Craft Beer Tasting og den som heter Tapas tour.
- Finn ditt fly til Barcelona her.
- Finn ditt hotell i Barcelona her.


Fly til weekendbyene



Hotell i weekendbyene



Charterreiser til weekendbyene