Støtt Ukraina

Rune_68s blogg

Søndag 11 Mars 2018 - Hurghada

Fantastisk feriedestinasjon i vinterhalvåret

Som returnerende turist til Egypt og Hurghada siden 2004, skal vi nå ned igjen for en 8 dagers tur. De siste årene har det ikke vært regulære "charterturer" til Egypt fra Norge, med unntak av Amisol. Dette er svært synd, for som et alternativ med relativt kort reise er det kun Kanariøyene som i avstand matcher. Der stopper og likheten. Hurghada byr på stabilt godt vær med snitt tempraturer på 24 - 26 grader mot 20 - 22 på gran Canaria.
Og viktig! Det er helt TRYGT!!

Og prisnivået er latterlig lavt, sjekk selv på http://www.numbeo.com Søk i google på "price comparison numbeo", og sammenlign Hurghada med f.eks Las Palmas eller Bangkok.

Slik det er idag er det mulig å booke tur med Apollo, men du gjør denne jobben bedre og billigere, faktisk nær halv pris, hvis du ordner deg med hotell og fly selv. Turkish airlines har nær daglige flygninger, men du må bytte i Istanbul, og ulempen er at uansett avgang fra Oslo, så går ikke flyet til Hurghada fra Istanbul før rundt midntt, så du er ikke fremme før ca 03.00.
Typisk reise er Turkish fra Oslo kl. 18.00, fremme i Hurghada kl. 03.00.
Det som er viktig å huske er å ta med 25 USD p.p til å betale for innreisevisa. Dette betales når du lander iHurghada, og i luken rett frem og til venstre - IKKE til alle som skal selge deg visa i euro! Da blir du lurt. Se etter køen!
Og, Avtal henting med hotellet du skal bo på, så står det sjåfør og venter på deg / dere ved utgangen.
Fordelen med å reise slik er at du ikke er låst til charterselskapenes 1 eller 2 ukers opplegg, men selv kan velge varigheten. Desuten er servicen og benplassen med Turkish langt over hva du får hos det enkelte charterselskap. Nevnte jeg at Turkish airlines er kåret til Europas beste flyselskap mange år på rad?
Typisk pris for 10 dager er: Turkish airlines fra Oslo til Hurghada: 3500,- p.p, og du kan nå få hotell til ca 150 kr. natta pr. rom., men jeg vil anbefale et kjent og bra hotell ved sjøen. Disse ligger i prisområdet 450 - 1000,- pr natt pr. dobbeltrom. Selv bruker vi Steigenberger eller Marriot, begge flotte hoteller med prima service. Du føler deg nesten kongelig :-)
Det er synd at Nordmenn især lar seg skremme av den propagandaen som har vært rundt Egypt. Vi møter folk fra hele Europa, også Svensker og Dansker, og de har ikke reiserestriksjoner.. Vi holdt oss vekk i 2011 når det var mest bråk, men har ellers vært her hvert år siden 2004, og ikke merket annet enn sviktende turisme. Hyggelige, om til tider masete, men det følger litt med her, og gitt hva de tjener er det vel ikke så rart at de forsøker å selge deg noe..
Så gjør dere selv en tjeneste neste gang dere vurderer solferie i vinterhalvåret med kort reisetid, prøv Hurghada, det kan virkelig anbefales hvis sikker sol og varme, billig mat, god service og bra hotell er greia. Styr unna hvis dere ønsker en destinasjon full av vegetasjon og fuglekvitter - da må dere til Thailand ;-)
Del med andre:    

Skriv kommentar
Arkivet