Støtt Ukraina

Destres blogg

Lørdag 10 Januar 2015 - Mauritius
Jeg vil på et tidspunkt besøke Mauritius, og lurer på om noen har noen tips angående hva man burde forvente seg hvis man reiser hit? Det er kun to middelaldrene mennesker i reisefølget denne gangen, og vi begge ønsker fred og ro. Vi har begge vært på diverse eventyr tidligere og nå er prioriteringen altså komfort. Når det er sagt så er det noen aktiviteter som jeg alltid blir glad for å kunne smette inn timeplanen når jeg er på ferie.

Jeg leste her (http://reisemekka.no/mauritius/drommeferien-paa-mauritius/) at det er gode muligheter for å golfe og dykke på Mauritius og dette er en prioritet for meg. Hvis noen hadde kunnet bekrefte mulighetene for det fra en førstehånds opplevelse så hadde jeg sagt fryktelig pris på det! Jeg kommer ikke til å ta med meg golf køller nedover så det må være muligheter for å leie, og hvis noen har gjort dette og kan komme med en kommentar så hadde jeg blitt evig takknemlig. Ellers har jeg dykke lappen, og har dykket i mange år men klarer meg fint med snorkling da jeg begynner å bli noe eldre og det tar litt på og være på dypet i lengre tid. Videre så er jeg meget glad i å fiske, spesielt dyphavs fiske og hvis det hadde vært mulig å trekke opp en sverdfisk mens jeg er der nede så hadde det vært et høydepunkt.

Videre så vurder vi å leie egen bil for å kunne utforske øya litt på egenhånd, Pingouin virker som det rimeligste alternativet. Er det noen som har gjort dette? Vi tenker at vi da kan se te-åkrene og sukker plantasjene og generelt farte rundt i eget tempo. Rhumerie de Charamel er også et selvsagt stoppested, da dette virker som et uvirkelig skue. Jeg har veldig lyst til å besøke denne øyen, og den eneste hindringen er å finne et beleilig tidspunkt. Forhåpentligvis er Mauritius like magisk som bildene og lovordene gir inntrykk av! på det! :)
Onsdag 10 Desember 2014 - Thailand
Jeg var i Bangkok en tur for ca tre år siden med familien, kjempe bra ferie til tross for at jeg ikke var helt fornøyd med hotellet (litt usentralt). Det er flere i reisefølget som ønsker fremfor alt annet å shoppe. Selv om jeg må ærlig innrømme at det er det siste jeg tenker på når jeg er ute og reiser så har jeg for lengst innsett at slaget er tapt. Forrige gang bodde vi på et helt greit hotell i nærheten av Lumpini park, men det var nok ikke fint nok i forhold til tiden det tok å komme seg inn til sentrum.

For min del så velger jeg enten mellom luksus eller lokasjon, men på den turen følte jeg at det manglet litt på begge deler. Planen denne gangen er å ha et kortere opphold, og isteden bo på et litt finere hotell. I mine mange år på denne kloden har jeg bodd på alle mulige slags hoteller, bungalower, hosteller, moteller og bed & breakfasts og prioriteringen nå er komfort. Jeg vurderer å ta inn på Mandarin Oriental, som jeg fant etter å ha lest om den på denne bloggen (http://reisenomaden.no/thailand/unn-deg-litt-luksus-i-bangkok/).

Ut ifra hva jeg kan si er dette det jeg ser etter. Hvis noen har tips til andre flotte hoteller, eller andre aktiviteter enn shopping så er det bare å si ifra! Vi er to middelaldrende voksne og to jenter i starten av tyveårene. Jeg er interessert i å ta båt-turer på Chao Phraya elven, se Shangri-La, besøke templer og spise så lokal mat som mulig. Bading er ikke veldig viktig for oss, da noen i reisefølget ikke deler min pasjon for havet så bassenget på hotellet bør holde i masse vis, men hvis det er muligheter for fisking så er jeg alltid interessert, om jeg så må ta en utflukt alene mens de andre besøker shopping sentre. kal mat.