Finn leiebil i Karpathos by, Karpathos

Sammenlign og bestill leiebil fra alle ledende leiebilselskap
Om Karpathos by

Den fjellrike øyen Karpathos har i de senere år blitt et hett reisemål. Her finner du både sandstrender og et spennende folkeliv blant de lokale grekerne.

Karpathos ligger i den sørøstlige delen av det greske øyriket, omtrent halvveis mellom Rhodos og Kreta.

Den største byen på øya er Karpathos by, eller Pigadia som den også kalles. Her ligger det en lang strand som er skjermet fra de regelmessige vindene på vestkysten. Byen har også en trivelig havnepromenade med barer og restauranter.

De andre badebyene som gjelder her på øya er Amopi og Kato Lefkos – begge er små og ligger rett ved flotte badestrender. Rundt den avlange øya ligger det også mange små bukter og vakre strender, men den fjellrike naturen gjør at mange av dem bare kan nås med utfluktsbåt.

Mens du er her bør du se landsbyen Olympos som ligger nord på øya. Her ligger de fargerike husene spredt over en fjelltopp. Nøy deg ikke bare med et bilde fra avstand – innbyggerne her har klart å bevare mange spesielle lokale tradisjoner, og du kan både høre gresk dialekt og se mange fargerike, spennende folkedrakter i den lille landsbyen, som ofte beskrives som et levende folkemuseum.

Reisemål som ligner Karpathos by

Karpathos by Karpathos, Europa

1 / 5
Thinkstock
2 / 5
Thinkstock
Hamnen i Pigadia
4 / 5