Finn hotell på Santorini

Sammenlign og bestill hotell fra alle ledende hotellsider – Booking.com, Hotels.com, Hilton, Agoda, Amoma, Sembo, Scandic …

Om Santorini Hellas, Europa

Den vakre øyen Santorini er et av verdens mest romantiske reisemål. De hvite hotellene ligger ikke bare postkortvakkert til på en klippe – man har også utsikt mot solnedgangen.

Øyen har en svært merkelig form, da den består av to halvsirkler. Dette er fordi den tidligere runde øyen delte seg under et eksplosivt vulkanutbrudd for omtrent 3500 år siden. Mange forbinder utbruddet med både sagaene om Atlantis og epidemiene som rammet Egypt i historien om Moses.

Hvordan husene så ut før utbruddet kan du se i Akrotiri i den sørlige enden av øyen hvor ruinene ble gravd frem av arkeologer.

Byene Firà, Imerovigli og Oia ligger på Santorinis vakreste områder, hvor husene klamrer seg fast høyt oppe i 100 meters høye klipper. Herfra kan du nyte synet av solnedgangen fra en hotellbalkong eller uteservering.
Om du vil bo nærme en strand bør du velge badeområdene Perissa, Kamari eller Vlychada.

På det sørlige Santorini ligger verdens rødeste strand. Klippene her har blitt dannet gjennom vulkansk aktivitet som har skapt den utrolige røde fargen. Flere jordskred og ras har dessverre gjort slik at det har blitt litt farligere å besøke den. Myndighetene har allerede planer om å stenge den av for besøkere.

4timer
Flytid fra Oslo
Santorini från ovan
2 / 30
Härliga grekiska damer.
6 / 30
Glittrande Egeiska havet.
7 / 30
Fira med vulkanen Nea Kameni i bakgrunden
9 / 30
Fira i bakgrunden
10 / 30
Läckert grekiskt laberinthotell
11 / 30
Vackert hem i Oia på Santorini
12 / 30
Den bländande vackra Oia på Santorini
14 / 30
A room with a view
16 / 30
Oia på Santorini
17 / 30
Solnedgången i Oia
19 / 30
Jag och min käre husband
22 / 30
Hasse 50 år hos Gaby, utsikt mot Nea Kameni
26 / 30
Överblick av gamla Thira
29 / 30