Idag tillagar vi världens bästa kroketter: Min mormors!
I
Barcelona kan du beställa in kroketter i vilken restaurang eller tapasbar som helst men efter att du provat min mormors 100 år gamla skinkkrokettrecept kommer du ha svårigheter att hitta några som du tycker bättre om.
Varsågoda, njut av en av min familjs bäst bevarade hemligheter.
INGREDIENSER
• ½ gul lök
• 150g Serrano skinka
• 3 matskedar mjöl
• ½ liter mjölk
• 1 ägg
• Skorpmjöl
• Olivolja
GÖR SA HÄR
1. Hacka löken och skinkan (separerat)
2. Fräs löken i en kastrull med olivolja.
3. När löken börjar få en gyllene färg, tillsätt skinkan och rör om lite grann.
4. Tillsätt mjöl medans du rör om. Fortsätt röra om och tillsätt mjölken lite åt gången och rör om tills det blir en klumpfri massa och låt det sjuda 5 minuter.
5. Låt massan svalna i kylskåpet ett par timmar.
6. Forma massan till kroketter genom att använda 2 matskedar.
7. Rulla varje krokett i ägg och skorpmjöl.
8. Fritera i mycket varm olivolja.
Om du vill, kan du göra många åt gangen och frysar dem (innan du friterar). På så sätt har du alltid tapas inom räckhåll!
Texten är hämtad från Martas blogg:
http://www.barcelona-turist-guide.se/marta/