Flyreiser fra Oslo til Marsa Alam, Egypt

Om Marsa Alam Egypt, Afrika

Om du vil oppleve den aller heteste egyptiske varmen er det Marsa Alam som gjelder. Her er det nesten aldri under 20 grader – både på land og i vann.

Stranden i Marsa Alam strekker seg mil etter mil med perfekt sand. Her kan du slappe av i fred og ro. Hotellanleggene ligger langt fra hverandre, og i blant svært isolerte uten noen andre naboer enn havet og ørkenen.

Dette er en av Egypts aller varmeste steder. I januar er temperaturen 22-25 grader og i august 33-40 grader. Vannet er herlig varmt for deg som liker dykking med temperaturer som varierer mellom 22 og 29 grader året rundt.

Det er også dykking som er det som lokker besøkende til det sørøstlige Egypt. Her kan du se både skilpadder, dugonger, blekkspruter – og et hundretalls andre tropiske fisk.

En av de mest populære utfluktene i Marsa Alam er de mange templene og kongegravene i Luxor. Det er omtrent 36 mil fra ditt hotell til faraoenes verden.

Om du ser noen smykker med grønne vakre smaragder på et museum er sjansen stor for at de kommer fra gamle graver i nasjonalparken Wadi El Gamal. Her kan du besøke Kleopatra-gruven hvor dronningen hentet sine elskede juveler.