Skal du til Zanzibar & Tanzania

Av Ingi
24 okt. 2010 12:38
Visninger: 10343
Hei allesammen!

Jeg er en norsk jente som bor i Nungwi paa Zanzibar!

Er det noen som har spoersmaal er det bare aa fyre loes!

Jeg hjelper gjerne:)

Ingi
Av Leona81
9 mar. 2011 18:48
Hei
Vi tenker å reise til Nungwi i desember. Vi skal fly til Dar es Salam, men er litt usikker på om det lønner seg å fly videre til Zanzibar eller ta ferje, hva vil du anbefale?
Og er det greit med taxi fra kaia eller flyplassen eller blir man rundlurt da? Kan det være bedre å bestille transport gjennom hotellet? Tenker å kanskje bo på Doubletree hotellet.
Ellers noen gode tips? (",)

Mvh Leona
Av Ingi
10 mar. 2011 15:21
Jeg ville tatt fly, det er ikke saa mye dyrere enn ferge og mye mer behagelig! Man kan jo evt ta flyet en vei og baaten tilbake. Definitivt blir dere rundlurt hvis dere drar fra flyplassen med taxi til ferge, foerst paa taxipris og videre paa fergepris.

Jeg har bodd i Nungwi i nesten ett aar, og av tilbakemeldinger vil jeg ikke anbefale Double Tree, men heller Langi Langi! Fantastisk mat og sted!

http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g616016-d648758-Reviews-LangiLangi_Beach_Bungalows-Nungwi_Zanzibar_Zanzibar_Archipelago.html

Evt Z hotel, men det er mye mer flashy....

Jeg ville ogsaa droppet og la hotellet bestille taxier, for de tar ogsaa ekstra betalt for det! En taxitur fra flyplassen i Zanzibar til Nungwi burde koste 50.000 shillings, ikke 50dollar... husk at det er stor forskjell naar man bruker den lokale valutaen og ikke shillings!

For dykking vil jeg anbefale Spanish Dancer Divers.
Av Ingi
10 mar. 2011 15:22
Jeg mener selvfoelgelig at dere burde bruke shillings IKKE dollar!!

Skrivefeil!!
Av Leona81
10 mar. 2011 16:10
Hei

Tusen takk for nyttige tips, da har vi litt mer å gå ut fra! :-)

Leona
Av Annl
13 mar. 2011 17:01
Hej,

Vi var på safari i Tanzania i julas och kombinerade med bad och sol och slappa dagar på Zanzibar. Det tar två timmar att åka båt mellan Zanzibar och Dar es Salaam och bara 20 minuter med flyg så det är absolut smidigast att flyga och det är dessutom billigt.

Dar Es Salaam var inte trevligt och kändes riktigt unsafe så där skall man inte stanna längre än man behöver.

Ett allmänt tips också; som turist och vit måste man förstå att man är targets och agera därefter, dvs, att åka taxi och att inte promenera på stranden med värdesaker (en gäst på vårt hotell på Zanzibar hade blivit rånad på stranden mitt på dagen då hon hade med sig värdesaker).

Men om man bara agerar med förstånd så är Zanzibar fantastiskt och som paradiset (även om det är väldigt fattigt).

Trevlig resa - ni kommer att få fantastiska dagar i paradiset
25 okt. 2012 14:56
Hei

Lurer på om det er noen pålitelige taxisjåfører som du har telefonnummer til på Zanzibar. Tenkte å ringe og bestille taxi selv utenom hotellet da det visstnok skal gjøre det mye billigere. Skal nedover i slutten av Januar og skal bo på Pongwe :-)
Av Ake
26 okt. 2012 13:11
Dar Es Salaam är en riktigt trevlig stad, småskalig. Men som turist skall man som sagt vara försiktig likt i alla storstäder.
Undvik fiskmarknaden om du vill slippa "drygskåpen" som vill hjälpa dig med allt och sälja allt .
Upplev: Unika Fastfood ställen, bokhandel, finare restauranger av alla de slag, drink på något tak medan solen går ned över hamn och stad, unik shopping (från billigt till mycket dyrt som alltid i städer), makonde marknaden (hantverk) men framförallt strosa och uppleva invånarna.
Slipway är det perfekta ställen om du vill slappa - mkt fräscht med fik och småskaliga butiker.
MVH
Åke
med 25 års eget resande och boende i Afrika
Av M1983
11 aug. 2014 15:04
Hei,

Hvor er de flotteste og beste strendene på Znazibar?
1 jun. 2015 01:06
Her finner du en reiseguide om Zanzibar - http://www.destinavo.com/zanzibar-reseguide
Av Ake
1 jun. 2015 15:11
Mer "up to date " och info om de olika strändernas beskaffenhet finns på t ex:
http://www.afrikaresor.se/zanzibar.aspx
Safari og Zanzibar
Tanzania Toril_dale, 8 nov. 2013
Oppdatert av Toril_dale for 5 år siden
0
Hei, vi er to familier som tenker reise til Tanzania til sommeren. Jeg og min mann har tidligere bodd i Kenya, så vi er godt forberedt på en del ting. Jeg har sjekket en del priser på safari og fått tilbud fra Jenman,Sunny Safari, Zara, Daigle Tours, Roy Safaris, Ewan. Vi søker etter et godt, men ...
Sol og varme i desember
USA Marivat, 4 jul. 2019
Oppdatert av Marivat for 10 uker siden
0
Var tenkt å reise vekk jula 2019. Kvar er sikrast med tanke på sol og varme? 5 voksne og 3 born
Vietnam
Vietnam Sandrag92, 7 apr. 2019
Oppdatert av Sandrag92 for 23 uker siden
0
Jag och min kille hade tänkt att åka till Vietnam i början på november i år, 2 veckor. Har kollat lite på nha trang, men blir lite osäker på vädret på alla sidor jag googlat. Någon regnskur kan jag väll stå ut, men är det konstant regn hela dagarna i november? Har ni förslag på några roliga ...
Lengre reise i mars med to små barn
Basilikum, 18 okt. 2018
Oppdatert av Basilikum for 48 uker siden
0
Vi skal ha fri en måned i mars 2019,og reise med et barn på ett år, og ett barn på tre år. Vi har tidligere vært i Alicanteområdet på den tida og kunne tenke oss et sted med lignende klima. Ønsker det skal være i Europa pga korte flytider og siden minstemann bare er ett år da. Ønsker å leie ...
Varning! Hertz Bilpool - prøver å lure folk?
Europa Perbers, 18 sep. 2018
Oppdatert av Perbers for 1 år siden
2
Har prøvd å finne informasjon om Hertz Bilpool å finner kund et sted hvor man kan lese om erfaringer og det er Google. Nesten alle omdømer er ekstremt negative, men tross det finner jeg ingen steder hvor noen skriver mere om dette sellskap. Mange av de varner for Hertz Bilpool og mener at deres ...
Alicante i julen 2018
Spania Chris79, 17 jun. 2018
Oppdatert av Chris79 for 1 år siden
0
Hei dere! Vi kan få låne et feriehus i nærheten av Alicante i julen. Vi er en familie på fire hvor to er barn på 8 og 12. Vi syns det hadde vært deilig og kommet oss til litt sol (og varme?) på denne tiden av året. Grunnen til at jeg spør her er fordi jeg lurer på om temperaturen og været er ok ...

Zanzibar Tanzania, Afrika