Portugal - Praia da Rocha, Alvor, Lisboa, August 2010

Reisealbum laget av: Rave
30 aug. 2010
Visninger: 540
Vi hadde en deilig og meget varm uke på Algarve kysten, nærmere bestemt i Praia da Rocha. Vi var også i Poritmao, Alvor og en dagstur til praktfulle Lisboa,

PRAIA DA ROCHA: Det er utvilsomt den lange og herlige sandstranden med de karakteristiske sandsteinsklippene og grottene som har gjort Praia da Rocha kjent.
Den flotte stranden er tre km lang, og innbyr til herlige bad. Fornøyelsestilbudet er bredt og variert, med kasino, sportsanlegg, diskoteker, barer og internasjonale restauranter blant enkle og rustikke serveringssteder med en genuin sjarm. Her nøt vi lange spaserturer langs stranden og gjennom grotter,. Mange meget bra restauranter ved stranden, hvr en kan hygge seg med en deilig lunsj med nygrillet fisk eller skalldyr. Barene og restaurantene ligger tett, og stemningen er meget livlig i feriebyens gater.

ALVOR: Den gamle fiskerlandsbyen Alvor beliggende vest i Algarve har enestående strender, med vakre klippeformasjoner og en genuin atmosfære.
Den gamle bykjernen ligger ved en vakker elvemunning der lokalbefolkningen sanker skalldyr ved lavvann i helgene. Området er fredet og den gamle fiskerlandsbyenehar nylig blitt renovert. I de smale gatene kan du lete deg frem til små torg og trivelige uteserveringer.
Mange regner den vakre og brede sandstranden i Alvor, som Algarves beste. Her kan du more deg med vannaktiviteter eller bare slappe av med en bok under parasollen.
Langs stranden og fiskerhavnen finnes det mange hyggelige barer, kafeer og restauranter. Middagen kommer bokstavelig talt rett fra havet og serveres omhyggelig tilberedt. Vi spiste en fantastisk 4-retter s middag på Villa 45. Super service og kan anbefales.
LISBOA: Lisboa skiller seg fort fra andre europeiske byer. Hengende på vestbredden av kontinentet, hvor skip en gang dro ut for å utforske resten av verden, har byen et unikt og sjeldent mangfold.
Fra fado-show (også i Barro Alto) i Alfama-distriktets bratte gater, til Expo-områdets flotte bygninger, Lisboa byr på det meste. Selve byen er ganske kompakt og lett å reise rundt i. Nabolagene ligger plassert rundt syv åser, og du kommer langt med bare beina.
Du kan ikke reise fra Lisboa uten å ha kjørt trikk nummer 28, gjennom byen og opp til Alfamadistriktet.
I Alfama, kan du gå den lille snutten opp til Castelo de Sao Jorge for å se den utrolige utsikten utover byen og elven Tejo.
I bydelen Belém ligger Mosteiro dos Jerónimos. Palasset , som ble bygget som en triumf etter at Vasco da Gama fant sjøveien til India. I dag står det på listen over UNESCOs verdensarv. Vi var kun inne i kirken der, og den var meget vakker.
Vi var kun en halv dag i Lisboa, (p.g.a. lang busstur t/r Algarvekysten) men fikk sett ganske mye av byen med buss og en fabelaktig lokal guide og på egen hånd rundt Rossio plassen.
Vi vil gjerne tilbake til Lisboa, men da vil vi velge å dra dit på våren eller høsten. Vi hadde 32 gr i skyggen da vi var der, og det var MEGET varmt.
Vi ønsker å se mere av landet Portugal, så kanskje en bilferie oppover til Porto og til vindistriktene hadde vært flott!
Kategori: Sol & Bad
Besøkte land: Portugal
Reslängd: 7 dager
Dato: 15 - 21 august 2010

Bilder

Kart