5 ting du kan gjøre når du er ferdig på Legoland

Reisealbum laget av: Idaehk
17 jun. 2019
Visninger: 68
Legoland og danmarksferie er fantastisk for barnefamilier, men hva med å legge inn noen ekstra dager og få med seg noen andre aktiviteter før hjemreisen?

1.Lalandia - Aquadome
Rett ved Legoland ligger Lalandia Resort, og det er umulig å ikke legge merke til Aquadomes enorme vannsklier som omtrent sprenger seg ut av fasaden på senteret. Og det er kanskje ikke så rart at det føles sånn heller, når vi leser at badelandet i tillegg til ulike bølgebasseng og barnebasseng rommer hele 31 vannsklier – i tillegg til lekeplassen der en kjempebøtte med 1200 liter vann med ujevne mellomrom tømmes ut over alle som befinner seg i nærheten. Selv om anlegget er enormt er det faktisk mulig å finne litt ro her også, som i områdene med solstoler der man faktisk kan koble litt ut. Men er det noe som ikke er vanskelig i Lalandia, er det å få tiden til å gå. Ved inngangen til Aquadome ligger Monky Tonky-land, et klatreland for barn, og store trampoliner der man kan hoppe med strikkseler. Til sammen gir det en ganske unik kombinasjon av aktiviteter som passer både store og små barn.

2. Kroferie
Er du blant dem som grøsser av tanken på en slags innendørs kombinasjon av Strøget, Leos lekeland og Las Vegas, betyr det imidlertid ikke at et lengre opphold ved Legoland er utelukket for deg. Det finnes mange boalternativer som er langt mer dempet og tradisjonelle i området, som de mange kroene som kanskje best kan sammenlignes med britiske bed&breakfast-hoteller. Prøv for eksempel Hovborg Kro – et erkedansk overnattings- og spisested en 20 minutters kjøretur unna Billund. Kroen er drevet av samme familie i generasjoner, og har restaurant med ekte gammeldags, jysk sjarm der kelnerne i kjole og hvitt serverer deilig, hjemmelaget mat tilberedt av lokale råvarer.

3.Gorilla tretoppklatrepark
Gorilla tretoppklatrepark i Vejle består av klatrebaner i alle vanskelighetsgrader mellom trærne i den fantastisk vakre Nørreskoven nordøst for sentrum. Her får man instruksjon i bruk av karabinutstyr av klatreinstruktører, før man kan begi seg ut i de krevende løypene selv. Med baner helt fra nybegynner til svært avansert kan virkelig de fleste finne en utfordring her, den høyeste svever i tretoppene hele 21 meter over bakken. Kjempegøy for hele familien!

4. Koldinghus
Er du ute etter et mer kulturelt innslag, finner du det i havnebyen Kolding, der det gamle kongeslottet Koldinghus ligger godt synlig på en liten høyde. Slottet fungerte tidligere både som grensevern mot Tyskland og som residens for de omreisende kongene, og er restaurert og bygget om i flere omganger, etter branner og angrep. Selv om måten gamle elementer er bevart og omsluttet av nye elementer i en spennende arkitektonisk metode er veldig interessant, var det likevel de store kjolesamlingene som opptok denne familien mest. Koldinghus’ leder er opptatt av at også barn skal få stort utbytte av å besøke slottet, og har engasjert byens pensjonister til å sy kjoler og drakter etter inspirasjon fra middelalderens klesdrakter i et stort utkledningsrom. Her kan voksne og barn prøve så mye de vil, og ta bilder sittende på konge- eller dronningtrone.

5. Givskud Zoo
Dyreparker er noe danskene kan, så også på Jylland. I Givskud, 20 minutter unna Billund, ligger Zootopia, som i år ble kåret til Nordens beste dyrepark. Den godt organiserte parken er hjemmet til hele 700 dyr. Her kjører man bil inn gjennom portene, og vekselvis ser på dyr fra gjennom bilruta, og parkerer på oppsamlingsplasser for så å besøke dem til fots. Har man ikke bil, sitter man på med bussene som jevnlig kjører gjennom parken. Her er det løver, sebraer, aper i alle former, flamingoer, flodhester og bjørner. På alle måter svært imponerende, og parken er velholdt og godt bemannet. Å se sjiraffer spise fra trærne like ved siden av din egen bil er ikke et hverdagslig skue, og vekker både fascinasjon og spørsmål som «hva gjør de egentlig her?» og «har de et godt liv?» Men Givskud forsikrer oss om at dyrevelferden er satt i høysetet. Dyreparker bidrar til å bevare dyrearter som er utrydningstruede, og i Givskud har man blant annet gått bort fra mer «tradisjonell» dyrepark-bebyggelse, og heller latt dyrene på oppholde seg i mer naturlige habitater for dem, og formet parken deretter.

Andre aktiviteter i området: Bridgewalking Lillebælt. Hvalsafari, Lego House, Ribe Vikingsenter – og mye, mye mer.
Kategori: Barn & Familie
Besøkte land: Danmark
Reslängd: 5 dager
Dato: 13 - 17 april 2019

Bilder

Kart