Informasjon om reiseråd

Frem til nå har Utenriksdepartementet frarådet alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land, og reiserådet gjelder til og med 20. august 2020. Land som ble unntatt dette reiserådet den 15. juni 2020, er Finland, Island, Danmark, Færøyene og Grønland.

Folkehelseinstituttet skal innen 15. juli 2020 utarbeide en liste over land vi kan reise til i EØS/Schengen-området fra og med 15. juli, basert på smittesituasjonen.


Vi vil minne om at du selv må undersøke hvilke lokale restriksjoner og eventuelle karanteneregler som gjelder for det landet du vil besøke. Ofte finnes aktuell reiseinformasjon på Norges ambassader i respektive land.


For mer informasjon, besøk: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/fakta/reiserad-knyttet-til-nytt-koronavirus-coronavirus/ eller https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/


Informasjonen ble oppdatert 1.juli 2020.

All inclusive med barn i Marrakech

Sammenlign og bestill reiser fra alle ledende reiseselskap
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Marrakech Marokko, Afrika

Arkitektur
Historie
Uteliv
Pittoresk
Shopping
Storby

Marrakech er en av verdens mest spennende byer. Her blandes gammelt med nytt, og øst med vest.

Den eldste delen av Marrakech er medinaen – eller gamlebyen – som ligger omringet av en bymur. Her er de trange smugene fylt med soukenes små butikker og kafeer.

Rundt medinaen ligger det moderne bebyggelse med hoteller, butikker og fastfood-restauranter.

I Marrakech har du et større utvalg av overnattingsalternativer enn i mange andre deler av verden. Du kan bo på enkle vandrerhjem for 50 kroner natten, i koselige riader med hager for noen hundrelapper eller på luksushotell som koster titusener av kroner per natt.

Nesten alle som besøker Marrakech tar en ørkenutflukt til Sahara som ligger kun noen timer unna. Det er et titalls ulike måter å oppleve ørkendynene på. Du kan blant annet ta en tradisjonell tur på kamel- eller hestesadelen, eller med hestekreftene i en firehjulstrekker – eller hva med en enklere ATV-offroad?

Det er ikke så uvanlig at kunstnere bruker planker eller stokker for å lage skulpturer, men langs gaten Route de Targa i Marrakech har man laget et kunstverk av en allé med helt vanlige eukalyptus-trær. Noen stammer har blitt forvandlet til ansikter eller monstre mens andre har blitt malt blå eller fått gigantiske maurmotiver brent inn. Trærne ligger i bydelen Gueliz.

Reisemål som ligner Marrakech