Utforsk Spania med leiebil

Nina
Reiseguiden, besøkt 28 land

Foto: iStock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Spania har alltid vært en populært stranddestinasjon. Hvorfor ikke leie bil og oppleve hva mer landet har å by på? Her er spennende dagsturer fra 5 spanske byer.
Publisert 19 mai 2017

Vi har tatt for oss Spania 5 mest kjente reisemål på fastlandet og i Middelhavet og introduserer deg her til spennende dagsturer fra hver av dem. Eventyrer, matglad, badenymfe eller kulturinteressert? Se her!

Den spanske solkysten

Enten du ferierer i Malaga eller en av de andre byene langs Den spanske solkysten, så er den lange kysten perfekt for en roadtrip med endestopp i Gibraltar – ca. 2 timer med bil unna Malaga.
Mijas Pueblo: Den hvite, blomsterfylte landsbyen i en fjellside nord for Fuengirola er området Mijas' vakre og historiske kjerne – her vil du finne masse fargerike blomster og blomsterpotter og andalusisk sjarm i bøtter og spann.
Ronda: En by plassert på en dramatisk fjelltopp, ca. 100km vest for Malaga, hvor husene klamrer seg til kanten. Puente Nuevo – den nye broen – gir deg fantasisk utsikt over El Tajo-dalen.
Casares: Den hvite fjelllandsbyen ligger 25 minutter fra feriebyen Estepona, med andalusisk sjarm, vakker utsikt til solnedgangen, ruiner av et arabisk slott og Ballesteros' huler.
Gibraltar: Den tidligere britiske kolonien har en gammeldags britisk atmorsfære kombinert med spansk varme. Besøk St Micheals hule, slapp av på de finkornete strendene på Gibraltars østside og ta bussen opp til toppen av Gibraltar-fjellet for en fantastisk utsikt (men ha et vaktsomt øye overfor de lure apene her). Du kan kjøre opp selv, men vær obs på stupbratte fjellsider på begge sider av veien.
- Finn leiebil i Malaga.

Mallorca

Palma: Mallorca vakre hovedstad – ta en dag her og spaser langs den vakre havnepromenaden, besøk den gotiske katedralen og se utsikten fra det gamle slottet Castillo de Bellver La Seo, eller dra på shopping i alt fra boder med krydder og håndtverk til butikker med det siste innen mote.
Valldemossa og Sóller: Natur, kultur og historie i to av Mallorcas mest idylliske byer: den sjarmerende “kunstnerbyen” Valldemossa hvor de tradisjonelle husene klamrer seg fast til hverandre, og fredelige, franskinspirerte byen Puerto Sóller med sine sitrushager.
Porto Cristo: Opplev øyas fascinerende dryppsteinsgrotter (“Dragegrottene”), nyt strendene i Porto Cristo som fikk sitt navn etter et skip med et kors skylte i land under den kristne invasjonen, og se håndverksbyen Manacor, kjent for sin produksjon av Majorica-perler.
- Finn leiebil på Mallorca.

Ibiza

På Ibiza er avstandene korte, og du kan få med deg det meste med leiebil – fra duftende olivenlunder til lokale restauranter med tapas i Ibizas innland og de beste av øyas 80 strender.
Hippiemarkedet Punta Arabi: Hver onsdag fra kl. 10-18 fra april-oktober. Ca. 30 min med bil fra Ibiza by.
Formentera: Ibiza rolige søsterøy, kalt “Spanias Karibia”, kan også nås med bilfergeselskapet Balearia som tar ca. 40 min over. Nyt dagen på Playa Illetes, kåret til Europa fineste strand.
La Paloma i San Lorenzo: En gammel bondegård hvor alle urter og grønnsaker på menyen dyrkes utenfor restauranten. Restauranten har også et eget bakeri, en hippie-inspirert stil og ny meny hver dag – 22 minutter med bil fra Ibiza by.
Cala Jondal i San Jose: Strand i en bortgjemt bukt med sjarmerende restauranter og furukledde åser hvor du kan du svømme, snorkle og slappe av med en hummer-ravioli i sjeselongen på The Blue Marlin – 25 minutter med bil fra Ibiza by.
Cala D’Hort: 35 minutter med bil fra byen finner du den buede stranden Cala D’Hort med fin, hvit sand og en uforglemmelig utsikt over den vulkanformede Es Vedra steinen som ligger i havet. Her finner du en blanding av hippier, familier og fashionistas. Kom tidlig om du kjører bil, da parkeringsplassene fort blir fulle.
- Finn leiebil på Ibiza.
Les mer om Ibiza her.

Barcelona

Barcelona er en by stappfull med opplevelser, kultur, strender og god mat, men om du ønsker å komme deg ut av storbyen en dag finnes det flere alternativer med både leiebil og gruppeturer.
Montserrat: Besøk benediktinerhelligdommen Montserrat i fjellene og opplev byens fengslende landskap og spesielle klipper. Besøk også den kongelige basilikaen med sine romanske utskjæringer av “Svart Madonna”.
Sitges: I kystbyen Sitges finner du både strender, nattliv og historiske attraksjoner. Spaser i gatene til den hvitkalkede fiskerbyen Sitges og se den pittoreske gamlebyen.
Penedés: Ca. 40 min sør for Barcelona. Lær om prossessen bak vinproduksjon i vindistriktet Penedés ved å besøke en liten sjarmerende vingård, og fordyp deg i en verden av katalansk vindyrking i Torres' vinkjellere i hjertet av Penedés. Området er også kjent for sin produksjon av Cava.
- Finn leiebil i Barcelona.

Alicante

Valencia: 2,5 timer med bil fra Alicante ligger Valencia med sine futuristiske bygg. “Kunsten og vitenskapens by” har alt fra en undervannsrestaurant til storslått arkitektur og grønne oaser. Gå på koselige kafeer i Gamlebyen, L`Hemisferic-planetariet med en enorm IMAX kino eller det sjarmerende markedet på Mercado Central.
Calpe: Calpe er kjent for sin berømte klippe/fjellutspring Peñon de Ifach, som deler stranden og kan minne litt om Gibraltar med sin nydelige utsikt. Se også gamle bymurer i Calpes gamleby og araberkvarteret Arrabal.
Terra Mitica: Fornøyelsespark nær Benidorm som dekker 1000 mål av fjellsiden over byen, med flott utsikt til Beniform og Middelhavet. Det er nesten som å dra tilbake i tid, og parken er inspirert av Hellas, Egypt, Roma, Iberia og øyene. Kjør Europas nest største berg og dalbane, prøv “rafting på Nilen” og se gladiatorkamp – en fornøyelse for hele familien.
Elche: En av Europas grønneste byer, kjent for sine frukthager og tusener av daddelpalmer. I august kan man se skuespillet “Mysteriet i Elche” i den barokke Basilica de Santa Maria hvert år. Du finner også 12 km med strandlinje her, hvor de nordlige strendene sies å være de fineste.
Finn leiebil i Alicante.

Finn leiebiler og reiser til en rekke spennende reisemål i Spania:
- Finn leiebil i Spania
- Charterreiser til Spania
- Restplasser til Spania
- Rimelig all inclusive til Spania


Billige fly t/r til Spania


Tilbud – Bilferier