Tenerife

Sammenlign og bestill reiser fra alle ledende reiseselskap

Om Tenerife Kanariøyene, Europa

Den største av Kanariøyene har ikke bare et herlig solfylt klima året rundt. På Tenerife ligger også en av verdens største vulkaner – Teide.

Dette er den største av Kanariøyene og her er det mer enn 67 kilometer med strender. I sør består de som oftest av fin sand, mens i nord består de ofte av svart småstein.

I det nordlige Tenerife ligger byen Puerto de la Cruz som har lokket til seg turister siden 1700-tallet. På den sørlige delen ligger badebyene Playa de la Americas og Los Cristianos.

Den mest spektakulære severdigheten på øyen er vulkanen Teide som ligger midt på øyen. Via en taubane kan du komme deg nesten helt opp til den 3718 meter høye snødekte toppen.

Bare noen mil fra hovedstaden Santa Cruz ligger noen av Europa mest omdiskuterte pyramider. De seks pyramidene er bygget av løse stener og den høyeste er 12 meter høy. Thor Heyerdahl mente at egypterne skapte dem på veien til Amerika. Andre mener at de er laget av frimurere eller av lokale bønder.

6t.
Flytid fra Oslo
Her er reisemål på Tenerife
black beach
Foto: agnelm
Fin sandstrand
Foto: karinlorvik
Fontänen
Foto: cofy
Utsikt över Los Gigantes
Foto: pen
Teide
Foto: beoj
None
Foto: camilla
Masca
Foto: karinlorvik
Vulkanen El Teide
Foto: pen
None
Foto: annna
Klippvägg
Foto: miss_travel
None
Foto: fredriik
None
Foto: travelfun

Planlegger du en reise til Tenerife?

Hver dag søker Reiseguiden blant 1 000 000-talls priser fra over 500 reiseselskap. Vi sammenligner mer enn 500 000 hotell, over 438 flyselskap, og et 100-talls reisebyråer og 24 arrangører.

Reisemål i nærheten av Tenerife
Reisemål som ligner Tenerife