Side

Sammenlign og bestill reiser fra alle ledende reiseselskap

Om Side Antalyakysten, Tyrkia

Ved sandstranden i Side ligger noen av Middelhavet vakreste ruiner. Glem ikke å ta med kameraet og ta bilder av Apollo-tempelet i solnedgangen.

Den herlige sanden og det rolige vannet har gjort slik at det har blitt et ferieparadis for barnefamilier, men det er også et fantastisk reisemål for deg som liker gamle ruiner. Her finner du et godt bevart amfiteater, en hellig fontene og et Apollo-tempel som er perfekt å fotografere i solnedgangen.

Sides sentrum og historiske kjerne ligger på en liten halvøy på den sørlige enden av stranden. Her ligger også den koselige lille havnen hvor du kan ta en spasertur eller spise på noen av restaurantene.

Bli ikke forskrekket om du finner hundrevis av forsteinede statuelignende mennesker i vannet utenfor Side. Disse skulpturene er en del av Europas første undervannsmuseum og ligger på 7-12 meters dyp, ca. 1500 meter fra havnen. Kunstverket er laget av et material som lokker til seg koraller og har navn som ”Blomsterhagen” og ”Kameltog”. Den beste måten å komme seg hit på er å dra på en guidet tur med de lokale dykkerfirmaene.

4timer
Flytid fra Oslo
Västra stranden-Acanthus hotel
Foto: kajsa72
None
Foto: jodd
Östra stranden i Side
Foto: zarne
solnedgång i side, turkiet
Foto: jennya
None
Foto: sommarresa
Blåsigt värre!
Foto: jasmine
Manavgatfloden
Foto: anom
Båtar
Foto: turbo
Hamnen
Foto: mia68
Affärsgata
Foto: sommarresa
Ruinrester
Foto: ellak
Vackert arbete
Foto: agikr

Planlegger du en reise til Side?

Hver dag søker Reiseguiden blant 1 000 000-talls priser fra over 500 reiseselskap. Vi sammenligner mer enn 500 000 hotell, over 438 flyselskap, og et 100-talls reisebyråer og 24 arrangører.

Reisemål som ligner Side