Informasjon om reiseråd

Frem til nå har Utenriksdepartementet frarådet alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land, og reiserådet gjelder til og med 20. august 2020. Land som ble unntatt dette reiserådet den 15. juni 2020, er Finland, Island, Danmark, Færøyene og Grønland.

Folkehelseinstituttet skal innen 15. juli 2020 utarbeide en liste over land vi kan reise til i EØS/Schengen-området fra og med 15. juli, basert på smittesituasjonen.


Vi vil minne om at du selv må undersøke hvilke lokale restriksjoner og eventuelle karanteneregler som gjelder for det landet du vil besøke. Ofte finnes aktuell reiseinformasjon på Norges ambassader i respektive land.


For mer informasjon, besøk: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/fakta/reiserad-knyttet-til-nytt-koronavirus-coronavirus/ eller https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/


Informasjonen ble oppdatert 1.juli 2020.

Restplasser med kun fly til Side

Sammenlign og bestill reiser fra alle ledende reiseselskap
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om Side Antalyakysten, Tyrkia

Barnevennlig
Uteliv
Rimelig
Sandstrand
Sol & bad

Ved sandstranden i Side ligger noen av Middelhavet vakreste ruiner. Glem ikke å ta med kameraet og ta bilder av Apollo-tempelet i solnedgangen.

Den herlige sanden og det rolige vannet har gjort slik at det har blitt et ferieparadis for barnefamilier, men det er også et fantastisk reisemål for deg som liker gamle ruiner. Her finner du et godt bevart amfiteater, en hellig fontene og et Apollo-tempel som er perfekt å fotografere i solnedgangen.

Sides sentrum og historiske kjerne ligger på en liten halvøy på den sørlige enden av stranden. Her ligger også den koselige lille havnen hvor du kan ta en spasertur eller spise på noen av restaurantene.

Bli ikke forskrekket om du finner hundrevis av forsteinede statuelignende mennesker i vannet utenfor Side. Disse skulpturene er en del av Europas første undervannsmuseum og ligger på 7-12 meters dyp, ca. 1500 meter fra havnen. Kunstverket er laget av et material som lokker til seg koraller og har navn som ”Blomsterhagen” og ”Kameltog”. Den beste måten å komme seg hit på er å dra på en guidet tur med de lokale dykkerfirmaene.

4timer
Flytid fra Oslo