Informasjon om reiseråd

Frem til nå har Utenriksdepartementet frarådet alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land, og reiserådet gjelder til og med 20. august 2020. Land som ble unntatt dette reiserådet den 15. juni 2020, er Finland, Island, Danmark, Færøyene og Grønland.

Folkehelseinstituttet skal innen 15. juli 2020 utarbeide en liste over land vi kan reise til i EØS/Schengen-området fra og med 15. juli, basert på smittesituasjonen.


Vi vil minne om at du selv må undersøke hvilke lokale restriksjoner og eventuelle karanteneregler som gjelder for det landet du vil besøke. Ofte finnes aktuell reiseinformasjon på Norges ambassader i respektive land.


For mer informasjon, besøk: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/fakta/reiserad-knyttet-til-nytt-koronavirus-coronavirus/ eller https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/


Informasjonen ble oppdatert 1.juli 2020.

Restplasser uspesifisert til Akumal, Riviera Maya

Sammenlign og bestill reiser fra alle ledende reiseselskap
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Akumal Riviera Maya, Nord-Amerika

Vannsport
Tropisk
Sol & bad
Sandstrand
Dykking
None

Om du vil oppleve den rolige delen av Riviera Maya bør du bo i lille Akumal. Her handler alt om hvite sandstrender og det turkisblå karibiske havet.

Det tar bare 20 minutter med bil til mayaruinene i Tulum og cirka to timer til den store maya-byen Chichen Itza.

Akumal ligger vakkert til ved en rolig liten bukt ved det karibiske hav og har flere herlige sandstrender å by på. Her er det også utmerkede forhold for dykking og snorkling med korallrev, tropiske fisker og kjempeskilpadder. Disse kjempene har vært her så lenge av de har gitt navn til øyen – Akumal betyr ”skilpaddenes sted” på det gamle mayaspråket.

I Akumal finnes det bare noen få butikker og restauranter, men Playa del Carmen og Cancún kan enkelt nås med leiebil eller lokale busser.

To ganger i året har du sjansen til å være med på en honningfest i fornøyelsesparken Xel-Ha. Ved fullmånen i juni og desember bruker en prest melipona-honningen i en merkelig seremoni sammen med et liveband. Xel-Ha er en mellomting av en øko-park og et badeland. Her kan du utforske grotter, dykke fra klipper og svømme blant hundrevis av ulike fisk og delfiner.