Informasjon om reiseråd

Frem til nå har Utenriksdepartementet frarådet alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land, og reiserådet gjelder til og med 20. august 2020. Land som ble unntatt dette reiserådet den 15. juni 2020, er Finland, Island, Danmark, Færøyene og Grønland.

Folkehelseinstituttet skal innen 15. juli 2020 utarbeide en liste over land vi kan reise til i EØS/Schengen-området fra og med 15. juli, basert på smittesituasjonen.


Vi vil minne om at du selv må undersøke hvilke lokale restriksjoner og eventuelle karanteneregler som gjelder for det landet du vil besøke. Ofte finnes aktuell reiseinformasjon på Norges ambassader i respektive land.


For mer informasjon, besøk: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/fakta/reiserad-knyttet-til-nytt-koronavirus-coronavirus/ eller https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/


Informasjonen ble oppdatert 1.juli 2020.

Restplasser til Playa del Carmen

Sammenlign og bestill reiser fra alle ledende reiseselskap
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om Playa del Carmen Riviera Maya, Nord-Amerika

Sol & bad
Uteliv
Sandstrand
Barnevennlig
Uteliv
Shopping
Dykking
Vannsport

Det er sjelden en rolig dag på sandstranden i Playa del Carmen. Om dagene fylles stranden med soldyrkere, badenymfer og matglade gjester. Om kveldene fylles stranden utenfor klubbene med dans og fest.

Sandstranden, hotellene, butikkene, barene og restaurantene ligger samlet langs hovedgaten Calle Quinta Avenida, eller ”5th Avenue”, som den ofte kalles.

Vannet utenfor Playa del Carmen er populært blant både fiskere og dykkere. Den som liker å dykke kan også prøve de vannfylte grottene Sistema dos Ojos. Her finnes det et sammenhengende system med 80 kilometer med grottekamre – mange er fargerike og fylt med hengende stalaktitter.

Et besøk til Mayarivieraen er ikke komplett uten en utflukt til en av de forlatte mayalandsbyene. De nærmeste ruinene ligger i Tulum, cirka 5 mil sørover. Vil du se den litt mer kjente Chichén Itza må du dra cirka 20 mil vestover.

Sør for Playa del Carmen ligger kulturparken Xcaret hvor du kan oppleve meksikansk natur og ulike folketradisjoner. Den mest spennende er ”Danza de los voladores” hvor fire akrobater spenner seg fast høyt oppe på en 30 meter høy stang. De fester føttene i lange liner og fremfører en dans hvor de flyr gjennom luften.

1 / 7
Thinkstock
2 / 7
Thinkstock
Det blir en dag på stranden...
5 / 7

Reisemål som ligner Playa del Carmen