Informasjon om reiseråd

Frem til nå har Utenriksdepartementet frarådet alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land, og reiserådet gjelder til og med 20. august 2020. Land som ble unntatt dette reiserådet den 15. juni 2020, er Finland, Island, Danmark, Færøyene og Grønland.

Folkehelseinstituttet skal innen 15. juli 2020 utarbeide en liste over land vi kan reise til i EØS/Schengen-området fra og med 15. juli, basert på smittesituasjonen.


Vi vil minne om at du selv må undersøke hvilke lokale restriksjoner og eventuelle karanteneregler som gjelder for det landet du vil besøke. Ofte finnes aktuell reiseinformasjon på Norges ambassader i respektive land.


For mer informasjon, besøk: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/fakta/reiserad-knyttet-til-nytt-koronavirus-coronavirus/ eller https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/


Informasjonen ble oppdatert 1.juli 2020.

Restplasser i september til Mauritius

Sammenlign og bestill reiser fra alle ledende reiseselskap
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om Mauritius Afrika

Mer enn 15 mil med perfekte hvite sandstrender og vann som er varmt og krystallklart året rundt.

Øyen Mauritius ligger midt i Det indiske hav, omtrent 70 mil øst for Madagaskar, og er den største av øyene i øyriket med samme navn. Her finner du et varmt og deilig klima med 27-29 grader i januar-februar, og cirka 20 grader i de kaldeste månedene i juni-juli. Havet er også deilig og varmt, med stabile 22-27 grader året rundt.

På Mauritius finner du ekte paradisstrender med kritthvit sand og laguner som skjermes bak et av verdens største korallrev.
Disse sandstrendene dekker 150 kilometer av kysten, så det er ikke vanskelig å finne noen meter med paradis som du kan ha helt for deg selv. De største reisemålene på Mauritius er hovedstaden Port Louis, Blue-Bay i sørvest og Grand Baie på nordkysten.
For deg som vil variere dagene i solen med aktiviteter er det masse å gjøre på øyen, blant annet en kan du besøke botanisk hage og akvariet eller dra på dagsutflukter på havet.

Naturen på Mauritius er fantastisk vakker med både fjell og regnskoger. Her finner du store naturområder som er vernet og som kan utforskes til fots eller på safari. En av verdens mest fargerike naturformasjoner finner du sørvest på Mauritius. Sanddynene her heter Terres des sept Couleurs, ”syvfargesjorden”, og består av et antall ulike fargede geologiske sandlag. Her er sanden farget både rød, brun, lilla, grønn, blå, lille og gul. Turister får ikke gå i sanden, men det går an å kjøpe små prøverør med den fargerike sanden i souvenirbutikken.