Informasjon om reiseråd

Frem til nå har Utenriksdepartementet frarådet alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land, og reiserådet gjelder til og med 20. august 2020. Land som ble unntatt dette reiserådet den 15. juni 2020, er Finland, Island, Danmark, Færøyene og Grønland.

Folkehelseinstituttet skal innen 15. juli 2020 utarbeide en liste over land vi kan reise til i EØS/Schengen-området fra og med 15. juli, basert på smittesituasjonen.


Vi vil minne om at du selv må undersøke hvilke lokale restriksjoner og eventuelle karanteneregler som gjelder for det landet du vil besøke. Ofte finnes aktuell reiseinformasjon på Norges ambassader i respektive land.


For mer informasjon, besøk: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/fakta/reiserad-knyttet-til-nytt-koronavirus-coronavirus/ eller https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/


Informasjonen ble oppdatert 1.juli 2020.

Restplasser i oktober til Naxos, Hellas

Sammenlign og bestill reiser fra alle ledende reiseselskap
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om Naxos Hellas, Europa

Sol & bad
Sandstrand
Barnevennlig
Dykking
Surf
None
Vannsport

Naxos har høye fjell, vakre ruiner, perfekte sandstrender og turkisblått hav. Det er ikke så rart at dette er et av våre favorittreisemål.

Det er fremfor alt de hvite sandstrendene som lokker de reisende til Naxos. Stort sett hele vestkysten er en eneste lang strand i selskap med turkisblått hav. Du er nærme havet uansett om du bor i Naxos by eller i badebyer som Agia Anna, Agios Prokopios, Mikri Viagla eller Plaka. Ved noen strender er vinden perfekt for windsurfing eller kitesurfing, mens Agios Prokopios på sin side lokker mange dykke- og snorkleentusiaster.

Øya er passe stor for å ta små dagsutflukter til grønne daler, hvite små fjellandsbyer og gårder som produserer den lokale sitronlikøren Kitron. Vil du gå opp til toppen av det 1003 meter høye fjellet Zeus har du byen Filoti som utgangspunkt. Mange velger å ha Naxos som base om de skal på øyhopping, og havnen er et viktig utgangspunkt for å komme seg med båt og ferge over til andre øyer.

Dykkerfilmen ”Det store blå” blir hyllet som en av de vakreste i filmhistorien, og mange av scenene ble spilt inn på naboøya Amorgos hvor du kan gjenoppleve mange av de fantastiske greske scenene fra Luc Bessons film. Det går ferger og utfluktsbåter til Amargos fra Naxos regelmessig.

Solnedgång över Naxos
3 / 9
Härliga stränder
5 / 9
Lite strandsport på Agios Prokopios
7 / 9
Sandslott på Koufonissi
8 / 9
Hamnen Naxos stad
9 / 9

Reisemål som ligner Naxos