Restplasser i oktober til Leros, Hellas

Restplasser i oktober til Leros, Hellas

 
 
 

Om Leros Hellas, Europa

Leros kan du kose deg med sol og varme på flere vakre strender. Hele øya er fylt med små koselige landsbyer med tradisjonelle greske hus.

Dette er en ganske liten øy som bare er en drøy mil lang med mengder av små og store bukter som gir øya et ujevnt utseende sett ovenfra.

Den store havnen ligger i byen Lakki, hvor man kun kommer seg med båt eller ferge fra andre øyer. Byen Lakki skiller seg fra mange andre greske byer med sin frodige vegetasjon og sine brede gater.

Byen Platanos ligger vakkert plassert i skyggen av en imponerende borg som ble bygget av riddere fra malteserordenen. Her finner du koselige små bakgater, sjarmerende hus og et koselig lite torg. Bare noen hundre meter fra Platanos ligger landsbyen Agia Marina.

De fleste turistene velger å bo i Alinda på grunn av den lange stranden, og bor du her kan du fortsatt komme deg enkelt til strendene i for eksempel Gourna-viken.

Det virker kanskje rart at man kan finne et 2.verdenskrig-museum i et idyllisk ferieparadis, men på Leros lå det før en italiensk marinebase, og øya ble derfor utsatt for harde slag. Ved landsbyen Merikia ligger et tunellmuseum og en park med militære kjøretøy og fly.

De mest populære reisemålen på Leros