Restplasser i november til Kalymnos, Hellas

Restplasser i november til Kalymnos, Hellas

 
 
 

Om Kalymnos Hellas, Europa

Det finnes mange fine strender på Kalymnos, men de fleste som kommer hit gjør det for fjellets skyld. Denne greske øya er nemlig et av verdens beste reisemål for fjellklatrere.

Nesten hele øyas overflate er dekket av fjell, fjell og enda flere fjell. For mange turistbyer er dette en ulempe, men her på Kalymnos er det i stedet et trekkplaster. På bare noen år har øyen blitt et av verdens fremste reisemål for fjellklatrere. Her finnes det flere tusen klatreruter å velge blant og det finnes alltid noe spennende å oppdage. Den som liker eventyr kan også besøke noen av øyas mange grotter eller gå på en av Hellas’ beste dykkerskoler.

De største turistbyene på øyen er Kalymnos by, Massouri, Myrties, Kantouni og Platis Gialos. Det finnes også flere pittoreske landsbyer, blant annet Emborios og Vathis. Den klippefylte kysten gjør at mange av strendene bare kan nås med båt.

Den lille øyen Telendos ligger bare ti minutter med båt fra Kalymnos. Et kraftig jordskjelv for 1500 år siden gjorde at dette fjellet ble revet løs fra resten av Kalymnos og dannet en egen øy. I dag er det bare en liten by her med en middelaldersk festning og noen restauranter. De besøkende kommer hovedsakelig for å sole seg og bade på de største strendene Paradise og Hoklakas.