Restplasser med kun fly til Kalymnos by, Hellas

Restplasser med kun fly til Kalymnos by, Hellas

 
 
 

Om Kalymnos by Kalymnos, Europa

I Kalymnos by kretser det meste rundt havnen. Det er her du kan nyte det greske restaurantlivet og ta en ouzo mens du titter på luksus- og seilbåtene.

Byen ligger i en liten dal mellom to fjell, og husene er derfor som limt tett inntil hverandre og klatrer oppover fjellskrentene. Her finner du altså en havn beskyttet fra vind der du kan dra til flere av de nærliggende øyene som Kos og Leros.

I havnen kan du gå langs havnepromenaden og velge og vrake blant tavernaer når du skal spise lunsj eller middag, og blant barer når det er tid for en ouzo eller et glass vin.

Når du sitter her kan du se alle luksusyachtene og de store seilbåtene som ligger på rad og rekke. Dette er nemlig en svært populær base for båtfolk som reiser rundt i den greske øyverdenen.

I Kolymnos by finner du øyens beste museer, slik som det arkeologiske museet med funn fra øyas lange historie, folkelivsmuseet der du kan se tradisjonelle klær og verktøy, samt det nautiske museet der du kan lære mer om øyas mange svampdykkere.

Ikke bli overrasket om du ser mange fargerikt kledde turister iført lange ruller med tau og rallende bunter med kjettinger og fester. Øya er en av verdens mest populære reisemål for fjellklatrere.

Rett utenfor Kalymnos by ligger den spennende grotten ”De syv jomfruene”. Her skal syv jomfruer ha søkt ly under et piratangrep – men de ble aldri sett igjen. Denne historien har gjort at hulen ble ansett som hellig og det ble bygget et lite alter der man ga sine ofringer. Funnene fra utgravningene i hulen kan sees på det arkeologiske museet.

1 / 4
Thinkstock
2 / 4
Thinkstock
På väg in mot hamnen på Kalymnos
3 / 4