Restplasser fra Sandefjord til Dubrovnik

Restplasser fra Sandefjord til Dubrovnik

 
 
 

Om Dubrovnik Dubrovnik-område, Europa

Historie
Uteliv
Shopping
Sol & bad
Steinstrand
Weekend

Når du går rundt i den vakre byen Dubrovnik forstår du hvorfor byen har fått kallenavnet ”perlen i sør”. Her har du både strender og en verdensarv i gangavstand.

Det er ikke bare det deilige klimaet og strendene som er den store attraksjonen her i Dubrovnik. Det som lokker flest turister hit er den utrolig vakre bebyggelsen i verdensarven og gamlebyen Stari Grad. Her er gatene så smale og labyrintiske at du garantert kommer til å gå deg vill både en og to ganger. Du kommer derimot til å bli raskt kjent med hovedgaten Placa Stradun med sine butikker og restauranter. Den imponerende bymuren på 2 kilometer kjenner du kanskje igjen fra tv-serien Game of Thrones, og du kan vandre langs toppen av muren her.

Mange bruker Dubrovnik som utgangspunkt for seilturer ut i den kroatiske skjærgården. Når du er på et sted med utsikt og ser utover hustakene i Dubrovnik kan du se sporene etter krigen på 90-tallet. Gamlebyen ble angrepet med artilleri som ødela en stor del av husene. Når man så bygde nye tak brukte man helt nye, knallrøde teglstein som skiller seg ut fra de eldre taksteinene.

De mest populære reisemålen i Dubrovnik