Velkommen til Korfu

Gsmil
Medlem siden 2012, besøkt 17 land

Foto: gsmil, medlem siden 2012
Korfu er en av de grønne øyene i Hellas, den er svært frodig. Den ligner ikke i det hele tatt på de Kykladiske øyene. Korfu er en av de greske øyene hvor det har vært turisme i en årrekke. Det er 112 000 fastboende innbyggere på øya. Til tross for dette er det fortsatt mulighet til å finne en liten badevik for seg selv.
Publisert 3 september 2012

Til tross for reisesyke og trøtte barn etter avreise fra Norge på et hinsides tidspunkt, er det umulig å ikke bli bergtatt av den vakre naturen. Bratte, grønnkledte fjellsider hvor små landsbyer klamrer seg fast oppetter åssiden. Landskapet og arkitekturen minner flere steder om Italia. Bussen svinger seg oppetter veier, som får meg til å tenke at det ikke egentlig er så mange svinger i Trollstigen. Der nede ligger havet, og en etter en åpenbarer det seg små hvite viker med turkist vann. Vi teller strender mens vi venter på å komme fram.

Kassiopi by

Kassiopi by ligger på nordøstkysten av Korfu. 35 km fra Korfu by og cirka 45 minutter med buss. Byen er en fantastisk liten, sjarmerende fiskerlandsby hvor fiskebåtene ikke har blitt antikviteter, men fortsatt legger til havn med fersk fisk og forsyner restaurantene med fangsten. Det sies at det har vært mye britiske turister over lengre tid i Kassiopi, og jeg lurer på om det er derfor grekerne jeg møter er flinkere i engelsk enn det jeg er vant med fra andre steder. Turismen har satt sitt preg på byen, og det er dermed et stort utvalg av muligheter for overnatting, både i leiligheter, hoteller, privat rom til leie, og egne villaer. Etter en av flere oppdagelsesferder oppdaget jeg at flere hus var merket med villaplus.com, og har du noen ekstra kroner å svi av, så har de et godt utvalg av hus i Kassiopi på den siden.

Husene og restaurantene omkranser havneområdet, som i en hestesko. Hus i pastellfarger ligger oppetter åssiden. Ta en sving bakom selve havneområde, og gå på smale veier mellom hus og hager. Midt inne i den lille byen er det hager med tomater, lime, agurker og druer. For ikke å snakke om fiken. Fersk fiken er virkelig noe helt annet enn de tørkede fruktene som ligger brune og firkantede i disken på butikken hjemme. Fersk fiken smaker lykke.

Det er et supermarked på torget, hvor også de grønne bussene går fra, og dette har mye bedre utvalg enn de andre supermarkedene iallfall når det gjelds frukt, grønt og ferskvarer. Supermarkedet stenger før de andre på kvelden. Ikke glem bakeren. Alle supermarkedene har ferskt brød og et lite utvalg bakervarer. Men bakeren midt i byen har alt. Og det lukter himmelsk. Det er umulig å ikke la seg friste av søte sjokolade croissanter, croissanter med vanilje og ananas eller pai med ost og spinat. Bakeren, iallfall butikken har en helt spesiell tiltrekningskraft.

Restauranter

Det ligger flere koselige restauranter i havna som serverer tradisjonelle greske retter. Men det var ikke der vi fant våre favoritter. Gå til Janis, som ligger ved bystranda (motsatt side av havna), der serverer de de lekreste meze-rettene inkludert vin. La kokken bestemme retter, eller velg selv fra rekken over fristende meze-retter. Midt i byen ligger også Little Italy, som lager byens beste pizza og fantastisk velduftende ovnsbakt fetaost. Little Italy var ungenes favoritt. Akkurat i det veien går over fra havn til veien utover mot strendene ligger en restaurant på venstre side. Navnet har forsvunnet fra hukommelsen, men smaken av blåskjell og fersk fisk er godt plassert i hukommelsen. Bonus er også at den ligger luftig og med vakker utsikt over havnen. I havnen får du også byens beste gyros. Husk at gyros alltid må kjøpes som take away! Det er innrullet i de varme, myke pitabrødene gyros smaker aller best. Vil du ha en kveld med vakker solnedgang, i fred og ro, i kombinasjon med fantastisk mat? Velg Trilogia som ligger ytterst på pynten mot strendene. Lammerettene er helt fantastiske. Restauranten er veldig populær, så i høysesongen kan det være lurt å bestille bord.

Strender i og rundt Kassiopi

Det er fantastiske muligheter for bading, svømming og snorkling i og rundt Kassiopi. Bare i gangavstand er det massevis av muligheter. Det er hovedsakelig hvite steinstrender, men noen steder innimellom er det også småstein, som er bedre å gå på. Flere steder kan du også bade fra klippene. Ut fra Kassiopi havn ligger en liten grønn halvøy, og ytterst på denne finner du tre strender; Battaria Beach, Kanoni Beach og Piptou Beach. Her kan du leie solstoler hvis du ønsker det, og Kastro taverna rett ved siden av leverer take away og kalde Mythos i frostede glass. På Kanoni Beach kan du hoppe rett ned i det krystallklare vannet fra de blankskurte klippene. Men følg med på veien ut, flere steder går det små stier ned til klipper ved krystallklart vann, fortsetter du forbi de merkede strendene og følger veien som da leder deg tilbake til byen på bystrandsida, så finner du også små badeviker med grov sand som du kan ha helt for deg selv.

Bystranda er helt fin, og har blått flagg. Den ligger rett foran restaurant Janis. I forlengelsen av bystranda ligger Imerolia beach, som har en god fisketaverna cirka midt på. På denne stranda er det ikke trangt om plassen, og etter min mening er denne bedre enn bystranda. De fleste fiskebåtene ser ut til å legge til ved havnen i enden av denne stranda.

Går du videre langs veien fra Imerolia Beach til en kunstgressbane, finner du en vakker liten steinstrand med kritthvite steiner og noen hvite steinformasjoner som står rett opp av havet. Utrolig vakkert og stilig.

Fire kilometer fra Kassiopi finnes Kalamaki Beach, også kalt Sandy Beach, og som navnet tilsier er dette en sandstrand. Den eneste rett rundt Kassiopi, så langt vi fant ut. Den er langgrunn og flott. Det går også båtturer hit med innlagt lunsj, for de som vil ha det som en utflukt. Det er et par tavernaer og barer på stranda, og overnattingsmulighet for de som måtte trenge det.

Den aller vakreste av strendene er etter min mening, Avlaki Beach. Den ligger cirka 1,5 kilometer fra byen, og er fullt tilgjengelig til fots. Stranda er lang med hvite steiner, grus/ grov sand innerst i bukta, innrammet av knallgrønn åsside. Inn over åsen er også stier du kan utforske for å finne flere bortgjemte badesteder. På Avlaki finner du også to restauranter.

Utfluktsmuligheter

Vi reiste med tre barn, den minste 2 år. Vi valgte derfor å la Kassiopi være utflukten i seg selv denne gangen. Men det manglet ikke på utfluktsmuligheter. Flere ulike selskaper arrangerte båtturer til forskjellige steder. Du kan dra til Albania, Korfu by, Paxos og Antipaxos med båt. Med bil kan du kjøre rundt på jakt etter drømmesteder, og jeg er helt sikker på at de står i kø. Det er bare å senke tempoet inn i den greske feriestemningen og oppdage. Og siden vi ikke fikk benyttet oss av noen av alle utfluktmulighetene fra Kassiopi denne gang, så må vi nok reise tilbake.

Slik kommer du deg hit

Til Korfu kan du reise med flere charterselskap fra Norge. Flyturen tar cirka tre timer og Korfu har en egen flyplass.


Charter til Korfu