Topp 5 i Hellas: Hit reiser vi

Karin
Medlem siden 2017, besøkt 35 land

Foto: iStock
Hellas har vært populært blant soltørste nordmenn i mange år, men hvilke øyer som er mest attraktive endres hvert år. Med over 200 bebodde øyer finnes det mange å velge blant. Vi har laget en liste over de mest populære ferieparadisene i sommer!
Publisert 8 juni 2018

1. Rhodos

På toppen av listen finner vi Rhodos, som er et av Hellas' og Europa mest populære feriereisemål. Det har sin forklaring i øyens utmerkede beliggenhet i Middelhavet, sørøst for det greske fastlandet og nærme Tyrkia. Hellas' fjerde største øy er en charterklassisker som kan friste med alt fra gresk byliv i Rhodos by til vakre strender på både østkysten og vestkysten. Øyen har flest soldager i hele Hellas og er en av de beste stedene i Europa for sol og bad. Dette er en øy som har noe for alle, uansett hva man vil gjøre på ferien.
Finn din reise til Rhodos her »

2. Kreta

En annen klassiker blant norske reisende er Hellas' største øy, Kreta. Øyen ligger i det østlige Middelhavet midt mellom Europa og Afrika. Dette er det ultimate feriestedet for kresne, soltørste turister. Menneskene på Kreta er veldig trivlige, gjestfrie og ikke minst store lokalpatrioter som anser seg selv mer som Kreta-beboere enn som grekere. Denne fantastiske øyen er bedårende vakker og varierende med alt fra snøkledde fjelltopper og frodige sletter, til små havbukter og vidstrakte sandstrender. Her finner vi også historisk verdensarv, slik som byene og palasset i Knossos og Faistos, men også den mektige Samariaravinen som er Europas lengste ravine.
Finn din reise til Kreta her »

3. Zakynthos

En perfekt ferieøy som du enkelt kan oppleve på en uke, og som har så mange vakre strender og badebukter at det er lett å finne sine egne perler her. Zakynthos tilhører de Joniske øyene som er en av de vakreste øy-gruppene i Hellas, og det er få steder som har like klart vann som her. Her får du en ekte naturopplevelse, fantastisk mat og masse sol og bad - blant annet på øyens øst- og sørkyst som har flere langstrakte, langgrunne og barnevennlige sandstrender. De Joniske øyene er et område som er enkelt å reise til om sommeren da det går flere charterfly til området, og da spesielt til Zakynthos.
Finn din reise til Zakynthos her »

4. Kos

Klassikeren Kos er den gamle partyøyen som nå retter seg mer mot voksne gjester og barnefamilier. Øyen er fylt med fantastiske strender, pittoreske landsbyer og veldig gode sykkelveier for den som vil være aktiv på ferien - en reise til Kos byr på det meste!
Finn din reise til Kos her »

5. Kefalonia

Kefalonia ligger også i den Joniske øygruppen og er en klar feriefavoritt blant nordmenn. En øy som kan beskrives med to ting – romantikk og strender. Kefalonia er en utrolig vakker og grønn øy, og det krystallklare vannet er en av grunnene til at så mange reiser akkurat hit. Koselige landsbyer på øyen, slik som Fiskardo og Assos, har lokket folk fra alle verdens hjørner i mange år – det var for eksempel i den koselige fiskelandsbyen Assos at Prins Charles og lady Diana valgte å ha sin bryllupsreise. Kort og godt: grønnkledde Kefalonia er en øy perfekt for par og barnefamilier på jakt etter en rolig og luksuriøs ferie.
Finn din reise til Kefalonia her »


Tilbud – Hellas

Om Hellas Europa

Her vil du finne supersjarmerende landsbyer nesten overalt, tusenvis av vakre strender og sol og varme i mengder. Hellas og landets mange øyer er et ferieparadis du kan besøke om og om igjen.

Hvor enn du velger å reise vil du mest sannsynlig både få oppleve pittoreske små landsbyer, fantastiske strender og et varmt, turkist hav. Reis på utflukter til arkeologiske og historiske severdigheter og avslutt dagen med herlig gresk mat.

I Hellas finner du store øyer som Kreta og Rhodos der du kan komme tilbake år etter år for å utforske nye steder. Det finnes også massevis av små øyer der det er lett å dra på oppdagelsesferd, slik som Korfu, Kos, Lefkas, Leros, Samos, Santorini og Zakynthos.

Hellas byr også på hundrevis av steder på det greske fastlandet som stammer fra antikkens mytologi, militære slag eller andre dramatiske hendelser. Blant annet Marathon, Thermopyle, Akropolis, Olympia og Delphi. Den enkleste måten å oppleve gresk historie på er å reise på en rundtur. Du kan dra på dagstur eller bruke en hel uke, og velge mellom temaer som ”mytologi”, ”slagområder” eller ”det beste av det klassiske Hellas”.