Publisert 8 mars 2023

1. Falassarna Beach - Kreta

Vest for Kissamos finner vi en av Kreta mest populære strender, Falassarna Beach, den har også blitt nevnt som en av de 10 beste strendene i hele Europa. Egentlig er det 5 strender etter hverandre som tilsammen utgjør et skikkelig strandparadis. Her finnes det solsenger og tavernaer langs stranden, men til tross for dette føles stranden romslig og sjeldent overbefolket. Siden stranden ligger på vestsiden er det generelt mer vind her, noe som passer perfekt for vannsport. Du kommer deg hit med bil eller buss fra Chania eller Kissamos.
» Finn din reise til Kreta her

2. Plaka - Naxos

Naxos er den største øyen i Kykladene og her kryr det av pittoreske landsbyer og fantastiske strender. Den kanskje vakreste stranden av dem alle er Plaka, som ligger 10 km fra Naxos by med sin lange hvite sandstrand og krystallklare vann. Her slipper du å ligge tett i tett blant mengder av andre turister og det er en avslappet atmosfære, perfekt for barnefamilien. De imponerende sanddynene som vokser langs stranden er supre for barn å leke i. Stranden er utstyrt med solsenger og parasoll, men det finnes også tilgang til utleie av windsurfingutstyr og andre vannsporter. Det er noen restauranter og kaféer langs strandkanten som er åpne hele dagen for den som vil bli til både lunsj og middag. Kort og godt – en vakker strand for deg som vil nyte ro og fred i vakre omgivelser.
» Finn din reise til Naxos her

3. Makris Gialos - Zakynthos

Om du liker å snorkle og å dykke er stranden Makris Gialos på Zakynthos perfekt for deg. Dette gullkornet finner du ganske adskilt på øyens nordøstlige kyst, ca 30 km fra Zakynthos by. Vannet er krystallklart og rent og det er grotter som kan nås fra stranden, noe som er perfekt for den eventyrlige snorkleren og dykkeren. Det finnes også en nærliggende dykkeskole for den som vil lære seg det. Vannet ved stranden blir veldig dypt raskt så det er ikke det beste alternativet for barnefamilier, men bra for eventyrere eller par som vil fly til en vakker avskilt strand for dagen. Det blir heller ikke for trangt da det ikke er noen fasiliteter som solstoler og parasoller, men dette kan du ta med selv.
» Finn din reise til Zakynthos her

4. Porto Katsiki - Lefkas

Lefkas er det mange perler å velge mellom, men den mest kjente stranden på øyen, og en av de mest kjente i hele det greske øyriket, er Porto Katsiki. Vel på plass er det lett å forstå hvorfor – her får du en helt enestående strand i vakre omgivelser. Den enkleste måten å komme seg hit på er med bil eller taxi-båt fra Vassiliki og Nidri. Her er det ingen tavernaer, kun en liten kiosk oppe ved parkeringen, så se til å ta med mat og drikke for dagen. Denne stranden er kjent for sin naturlige skjønnhet med sine dramatiske, hvite klipper som skaper en fantastisk kontrast til det joniske dypblå vannet. Den grønne vegetasjonen skaper et av de mest idylliske landskapene i verden. Her finner du solsenger og parasoller, men også klipper som gir en del skygge som gir mer avslapning for den som ønsker det.
» Finn din reise til Lefkas her

5. Apella - Karpathos

Apella er en strand på den sørøstlige delen av Karpathos som 2 ganger har blitt kåret til den beste stranden i Europa. Stranden ligger i en pittoresk bukt og har fin hvit sand og et utrolig rent og azurblått hav. Det er ganske vanskelig å komme seg til denne stranden med bil eller motorsykkel, så den beste måten er å dra hit med båt som regelmessig går fra Pigadias havn. Klippene rundt er fulle av vakre trær som omringer stranden og danner et vakkert landskap. Det finnes ingen utleiefasiliteter eller noen form for hoteller rundt denne magiske bukten – bare du og havet.
» Finn din reise til Karpathos her

Finn din reise til Hellas her
Charter til Hellas
Fly til Hellas
Hotell i Hellas
Leiebil i Hellas