Topp 5: Gjemte landsbyer på Mallorca

Stine
Reiseguiden, besøkt 19 land

Foto: iStock
foto: iStock
Foto: iStock
Foto: iStock
Foto: iStock
Mallorca er utrolig populært, men det finnes alltid nye områder å oppdage. Vi guider deg til fem gjemte perler på Mallorca.
Publisert 21 januar 2019

Selv om du har vært på Mallorca mange ganger finnes det helt sikkert noen byer du ikke har besøkt. Her er fem favoritter på en av de mest populære øyene i Middelhavet.

Port de Andratx

Høye fjell troner over en av de vakreste byene på Mallorca, nemlig Port de Andratx. Her er atmosfæren avslappet og ikke minst eksklusiv. Å sitte på en uteservering i havnen og titte på luksusyachtene som ligger fortøyd er en helt okei måte å fordrive tiden på. Bo ved en av de små badevikene rundt byen eller kjenn deg som en av lokalbefolkningen og lei en leilighet midt i byen.

Deiá

Kjent som en bohemisk kunsterby,og et sted du virkelig burde besøke neste gang du er på Mallorca. Og glem for all del ikke å ta med kameraen for her finnes det mye fint å ta bilde av. Byen ligger høyt opp i fjellene over Andtratx og Sollér, og husene her henger ut over fjellkanten. Er du heldig treffer du på en og annen kjendis også når du er her, Micheal Douglas og Catherine Zeta Jones har for eksempel som har hatt et hus rett utenfor byens sentrum tidligere.

Cala Mesquida

At byen ligger ved en av øyas beste strender er en god grunn til å dra hit. At det i tillegg er en stille og rolig del av Mallorca som føles mindre turistifisert er jo heller ikke så dumt. Byen er stille og rolig, omringet av vakker natur – perfekt for en avslappende ferie. Stranden er langgrunn så hit kan gjerne reise med barn.

Puerto de Sollér

Den hyggelige byen er et perfekt utgangspunkt for deg som liker å gå på tur og være aktiv på ferien. Lei en bil og dra på oppdagelsesferd, det finnes utrolig mye spennende å se og gjøre i området. Uansett om du har tilbringt dagen på en solstol eller ute på eventyr så er en tur på strandpromenaden, Paseo de la Playa, en perfekt avslutning på dagen. Her ligger restaurantene på rekke og rad og frister med både god mat og drikke.

Alaró

Den lille byen Alaró er utrolig populær blant turgåere og syklister som valfarter til dette området. Hit reiser man ikke for å sole og bade, så våren og høsten er den beste tiden. Byen er omringet av andre små landsbyer, grønne daler og fjelltopper. Har du tenkt deg hit er det like greit å bestille leiebil med en gang. Da kommer du deg enkelt hit fra flyplassen og kan utforske området resten av ferien.

Slik kommer du deg hit

Fra Norge går det direktefly både om vinteren og om sommeren. Flyet lander på Palmas flyplass, og derfra kan du ta buss eller taxi til ditt hotell. Reiser du med charter er det greit å bestille transfer med din arrangør, eller så kan du leie en bil som du henter på flyplassen og beholder hele ferien.

Charterreiser til Mallorca
Flyreiser til Mallorca
Hotell på Mallorca
Leiebil på Mallorca


Charter til Mallorca