To italienske badebyer

Stine
Reiseguiden, besøkt 19 land

Foto: uhaki, medlem siden 2010
Foto: Thinkstock
I sommer kan du reise på en sol og badeferie til Italia og i tillegg få med deg Venezia som er en av verdens vakreste byer.
Publisert 14 mars 2012

Det blir mer og mer vanlig at man vil gjøre noe mer enn å ligge på stranden når man reiser på ferie. Et reisemål som passer perfekt for deg som vil at årets sydenferie skal inneholde det lille ekstra er Lido di Jesolo og Caorle som ligger utenfor Venezia.

Bra å vite

Lido di Jesolo og Caorle er to favoritter på Adriaterhavets kyst. De har begge lange, fine sandstrender, og denne delen av Italia er full av severdigheter, og det finnes mye både å se og gjøre.

Lido di Jesolo

Bare fire mil fra Venezia ligger Lido di Jesolo som er mest kjent for sin 15 kilometer lange sandstrand. Stranden er barnevennlig og langgrunn, perfekt for både store og små barn. Her har de fleste hotell sitt område på stranden med solstoler og parasoller. Langs med den fine stranden går det en strandpromenade med noen strandbarer og restauranter. Er du av den rastløse typen som får krupp av å ligge en hel dag på stranden er dette reisemålet for deg. Du kan både vindsurfe og kitesurfe, og en annen sport som er veldig populær her er sykling. Vil du ha litt mer action kan du ta en tur på gokartbanen eller hva med en ridetur på stranden? Mulighetene er uendelig!

Lido di Jesolo har et bra shoppingtilbud, selvsagt finnes det mange suvenirbutikker men også finere butikker med italienske merkeklær. Hovedgaten stenges av for biltrafikk på kvelden og butikkene har åpent lenge. Når du skal spise middag på kvelden er det bare å gå til et av byens mange torg, piazza, og finne en restaurant – utvalget er stort og maten supergod!

Caorle

Med sine to flotte sandstrender, en på hver side av den gamle bykjernen, er Caorle et populært reisemål på sommeren. Begge strendene er også veldig barnevennlige så her kommer barnefamilier til å trives. Caorle er også kjent for sin gode mat – italiensk mat er jo alltid godt, men det er som om pizza, pasta, risotto og alle andre italienske klassikere smaker litt bedre her. Caorle er ikke bare en turistby, her er sentrum levende året rundt og det finnes massevis av hyggelige vinbarer og restauranter i den gamle bykjernen. Vil du dra til Venezia, noe som jo nesten er en selvfølge når man er her, er det bare åtte mil med bil dit. Perfekt for en dagsutflukt.

Ikke langt fra Caorle ligger også et av de vakreste naturområdene i hele Italia, nemlig Gardasjøen. Det tar cirka 2,5 time å kjøre dit, fullt mulig å gjøre på en dag, men hvorfor ikke booke hotell for en natt og få med deg både solnedgang og soloppgang. På veien dit passerer du også Verona, kjent fra Romeo og Julie.

Venezia

Det er vel ingen tvil om at Venezia er en av Italias vakreste byer, og det er absolutt en by alle burde reise til en gang i livet. Det er veldig spesielt å gå rundt i en by der gatene like gjerne kan være en kanal som en vanlig vei. Det kan bli veldig varmt og fuktig her midt på sommeren, så prøv å legg turen hit en dag det ikke er så varmt, eller enda bedre litt overskyet og stranden i Lido di Jesolo og Caorle ikke er så fristende.

Slik kommer du deg hit

Det går charter til Lido di Jesolo og Caorle i sommer fra Oslo mellom 19. mai og 28. juli med Apollo. Flyet lander på Venezias internasjonale flyplass og derfra er det cirka 30 minutter med bussen til Caorle og 1 time til Lido di Jesolo. Fra Oslo kan du også fly direkte til Venezia med Norwegian flere ganger i uken.

Rutefly til Venezia

Charter til Jesolo og Caorle