Sommerens mest romantiske reisemål

Stine
Reiseguiden, besøkt 19 land

Foto: reslangtan, medlem siden 2008
Foto: stine, medlem siden 2011
Her har vi satt sammen en guide til en perle på det greske fastlandet som man ikke får gå glipp av.
Publisert 22 juni 2011

Vidunderlige Parga ligger på Hellas vestkyst og tiltrekker seg først og fremt par og barnefamilier med små barn. Her er det late dager på stranden og hyggelige middager på en av de mange tavernaene som gjelder.

Charter til Hellas fastland

Parga er et av få charterreisemål på det greske fastlandet, og ligger på vestkysten ved det joniske hav. I nærheten ligger øya Lefkas som er kjent for sine vakre strender, og byen Olympia som er stedet hvor de første olympiske leker ble holdt.

Vakre strender overalt

Når man bor i Parga har man mange flotte strender å velge mellom. De to bystrendene som ligger i gangavstand fra alle hotellene er populære. Krioneri er den største og ligger der havnepromenaden starter. Piso Krioneri ligger et par hundre meter lengre bort, og er litt mindre. Den mest kjente stranden er Valtos Beach, også den kan man gå til, eller så tar man en båttaxi fra havnen. Det går også båttaxi til Lichnosstranden som ligger cirka tre kilometer fra Parga. De fleste strendene i og rundt Parga består av små rullestein, og vannet er klart og rent.

Spennende utflukter

Noe av det beste med Parga er de mange utfluktsmulighetene like i nærheten. Besøk Necromanteion, porten til dødsriket, og elva Styx som ligger cirka en time med bil fra Parga. Vil du heller ut til den greske øyverden er det perfekt å dra på en båtutflukt til øyene Paxos og Antipaxos. En opplevelse man aldri kommer til å glemme er et besøk i klosteret på toppene av klippene i Meteora, men da burde man ha en overnatting.

Shopping og de beste restaurantene

Parga er så pass liten at man etter kort tid her har gått de fleste gatene og funnet sine favoritter. Vil man ha flott utsikt finnes det mange flotte restauranter på høyden mellom sentrum og Valtos Beach. Vil man ha den beste maten går man inn på bakgatene og velger nesten hvilken som helst taverna. Hyggelig atmosfære og god, gresk mat. Det er også her man finner shopping om man er ute etter det. Det er et bra utvalg av skobutikker og smykkebutikker.

Bo i byen eller ved stranden

I Parga velger man om man vil bo ved den kilometerlange Valtos Beach eller inne i selve Parga. Uansett har man ikke langt å gå inn til sentrum eller til stranden. Parga er en stille og rolig by, så man blir ikke forstyrret av støy eller trafikk selv om man bor midt i sentrum.

Slik kommer du deg til Parga

Til Parga tar du deg enklest med charterfly som går en gang i uken fra Norge. Man flyr til byen Preveza og derfra er det cirka én time til Parga med transferbuss. Vel fremme i Parga kan det ta litt tid å komme til hotellet på grunn av de små og trange gatene.

Finn billige reiser til Hellas.

Charter til Parga

Om Hellas Europa

Her vil du finne supersjarmerende landsbyer nesten overalt, tusenvis av vakre strender og sol og varme i mengder. Hellas og landets mange øyer er et ferieparadis du kan besøke om og om igjen.

Hvor enn du velger å reise vil du mest sannsynlig både få oppleve pittoreske små landsbyer, fantastiske strender og et varmt, turkist hav. Reis på utflukter til arkeologiske og historiske severdigheter og avslutt dagen med herlig gresk mat.

I Hellas finner du store øyer som Kreta og Rhodos der du kan komme tilbake år etter år for å utforske nye steder. Det finnes også massevis av små øyer der det er lett å dra på oppdagelsesferd, slik som Korfu, Kos, Lefkas, Leros, Samos, Santorini og Zakynthos.

Hellas byr også på hundrevis av steder på det greske fastlandet som stammer fra antikkens mytologi, militære slag eller andre dramatiske hendelser. Blant annet Marathon, Thermopyle, Akropolis, Olympia og Delphi. Den enkleste måten å oppleve gresk historie på er å reise på en rundtur. Du kan dra på dagstur eller bruke en hel uke, og velge mellom temaer som ”mytologi”, ”slagområder” eller ”det beste av det klassiske Hellas”.