Sommerens heteste charternyheter 2019

Nina
Reiseguiden, besøkt 28 land

Foto: Casa Cook
Glem vinter og mørke - nå er det på tide å starte planleggingen av sommerens reise. Vi har samlet de fem beste nyhetene hos de største reisearrangørene for sommeren 2019.
Publisert 4 januar 2019

1. Ving utvider to populære hotellkonsept

Etter suksessen med det prisbelønnede designkonseptet Casa Cook på Rhodos og Kos, lanseres det første familievennlige Casa Cook-hotellet i ChaniaKreta. Casa Cook-konseptet retter seg mot “luksusbohemen”, hvor blant annet pent design, laidback luksus, gode råvarer og yoga står på menyen. Aldersgrense på dette hotellet er normalt 16 år, men det familievennlige hotellet i Chania legger også til rette for at barn og voksne kan kose seg sammen og hver for seg. Barna kan blant annet bli med på matlagingskurs, male-workshops og overnatting i tipitelt. Casa Cook åpner i år også et nytt voksenhotell på Ibiza.
Konseptetserien Cook´s Club var splitter ny i 2018, og er blitt så populær at Thomas Cook-gruppen åpner ytterligere 8 Cook´s Club-hotell i 2019. Ving har charterreiser til tre av dem: Alanya, Kos og Mallorca. Dette hotellkonseptet sikter seg inn på en yngre målgruppe og et lavere prisnivå enn Casa Cook. Her kombineres god beliggenhet med moderne design, en urban atmosfære og et sterkt fokus på mat og drikke – blant annet en street food-restaurant, et stort utvalg av veganske retter og en herlig cocktailbar.
Søk blant alle hotell her

2. Montenegro

I fjor satset Ving for fullt på Montenegro, og i år kaster TUI seg på. Via TUI går reisen enten til Budva eller Lustica Bay – en nyutviklet ferieby med marina og 5-stjernershotell. Montenegro, Kroatias nabo i sør, har fantastiske strender, en rik historie og en fargerik kultur som lokker med god mat og lave priser. Landet passer bra for både barnefamilier som vil nyte sol og bad og for par og venner som elsker opplevelser, aktiviteter og severdigheter. Montenegro lokker også de litt yngre som er ute etter en underholdnings- og badeferie. Dessuten er prisnivået lavere her enn på de fleste Middelhavsreisemålene, noe som gjør Montenegro ekstra lokkende.
Se reiser til Montenegro »

3. Albania blir nå enda hetere

Etter at Apollo har lyktes stort med sin satsning på Albania, følger Ving etter med dette hete reisemålet i 2019. Ving åpner i første omgang for reiser til vakre Saranda, mens Apollo også satser på stranddrømmen Durres, det rolige Himara og det mer trendy Dhermi. Albania er fortsatt relativt uoppdaget, så her får du anledning til å utforske et spennende og litt annerledes reisemål. Saranda er en liten og koselig ferieby perfekt for snorkling, og her kan du fråtse i fisk- og skalldyrsretter til en svært hyggelig pris. Det albanske kjøkken er også sterkt inspirert av det italienske, så her er det mye god mat på menyen. Kombinasjonen av fine strender, spennende historie og et lavt prisnivå er noen av grunnene til at det tidligere uoppdagede Albania har blitt såpass populært.
Se reiser til Albania »

4. Nytt hotellkonsept fra Apollo

I 2019 kommer Apollo med et nytt hotellkonsept for kvalitetssikre livsnytere – Apollo Mondo Boutique. Det første hotellet i rekken, Isola Verde, åpner i Hellas i mai. På Mondo Boutique står helheten i fokus: estetikk og design, komfort og funksjon, trening og yoga. Det er også lagt mye arbeid ned i nærheten til det lokale – gjestene skal både skal kunne se, føle, lukte og smake hvor i verden de befinner seg. Byggestrukturen er typisk for vertslandet, interiøret fra lokale designere og fotografiene på veggene fungerer like mye som reisetips som kunst. Selv hotellets signaturduft er utviklet og basert på vertslandets natur, og i Hellas har resultatet blitt en forfriskende miks av jasmin, urter, lavendel og sitrus.
Søk blant alle hotell her

5. Ny sommertrend: Vi reiser langt

De fleste legger langreisene til vinterhalvåret, men Apollo er blant de som har merket at langreiser blir mer og mer populært om sommeren. Drømmedestinasjoner som Mauritius, Bali, Maldivene, Malaysia og Seychellene er blant reisemålene som viser økning, og på flere av disse kan du få mye rimeligere reiser hit om sommeren da det er lavsesong (bortsett fra Bali, som har høysesong i våre sommermåneder). Skoleferiene og prisnivået gjør det med andre ord både beleilig for planleggingen og for lommeboken – en reisetrend som sakte har økt de siste årene, men som vi tydelig vil se mer av i 2019, ifølge Apollo.

Charterreiser til sol og varme
Søk blant alle hotell


Tilbud – Sol & Bad

Albania Europa

Reis fra Haugesund til Albania