Sommerens heteste charternyheter

Linae
Reiseguiden, besøkt 38 land

Foto: Apollo
Utvalget av reiser til sommeren 2015 er større enn på lenge, og den soleklare favoritten er Hellas. Det er dit vi helst vil reise, og det har reisearrangørene fått med seg. Utvalget av konsepthotell er også noe som øker og det finnes mange fler hotell å velge mellom for de som reiser med barn og de som vil trene mye i ferien.
Publisert 24 desember 2014

For hvert år som går blir ønskemålene og kravene fra oss som skal ut å reise større og større. Det og det faktum at mange fler velger å reise på egen hand har fått charterarrangørene til å skjerpe seg og ta fram reiser som er så skreddersydde som mulig for å tilfredstille alle som skal ut å reise. I dag kan du få din charterreise nesten akkurat slik du vil uansett om du vil trene hardt, late deg i solsengen, unne deg litt luksus på et spahotell, nyte sammen med hele familien eller slippe alle barnefamilier og bo på et voksenhotell. Valget er ditt. Her presenterer vi sommerens heteste charternyheter.

Hellas er mest populært - og i år er det mer å velge mellom

Ving er en arrangør som har merket at det er et økende interesse for Hellas. I år lokker de med flere nye reisemål i Hellas. Noen av disse er den vakre øya Thassos, og den lille byen IerapetraKreta. Her kan du velge å bo på alt fra små, greske leilighetshotell til hippe designhotell og fine familieresorter. Reisearrangøren Apollo, som er størst på Hellas, fortsetter å satse på sine gjesters favorittland. De tilbyr reiser til mange øyer som ingen andre har i sitt program. Noen av disse er nyheten Sivota, klassikeren Naxos og genuine Antiparos. Alle øyer er unike og vil du kombinere late dager på stranden med et hett nattelive, eller et stort utvalg av restauranter går det helt fint. Du slipper dessuten å tenke på båtbilletter og annen transport for det fikser reisearrangøren for deg. Med Star Tour kan du nå velge å bo i Chania by og i Amoudara på Kreta, i tillegg til den lille, lille byen Plimiri på Rhodos. Også Amisol, som er kjent som en spesialist på reiser til Egypt, har nå valgt å satse på Hellas. Reisene går med rutefly til små og sjarmerende reisemål, alle på Hellas østkyst. Du kan velge mellom byen Sivota på øya Lefkas, eller de to små øyene Ithaka og Kythiria. Detur, som er veldig stor på reiser til Tunisia, utvider sitt tilbud på feriefavoritten Kreta, og sommeren 2015 kan du reise til Rethymnon, Agii Apostoli og Maleme.
Finn din reise til populære Hellas her.

Kroatia er fortsatt en favoritt

Ving satser stort på Kroatia i år, og presenter mange nyheter som du kan reise til i sommer. På Makarska rivieraen har de nå to nye reisemål; Podgora och Tucepi. To koselige små byer som passer veldig bra for par og barnefamilier. Det er også fint å gå tur i området. En annen nyhet er Istria-halvøya, et reisemål som mange nordmenn har besøkt og elsker. Med charterreiser blir det mye enklere å komme seg hit. Velg mellom elegante Opatija, middelalderbyen Porec, koselige smågater i Vrsar og klassikeren Rovinj. Og sist men ikke minst lille Cavtat, en utrolig vakker by med krystallklart badevann bare noen kilometer utenfor hovedstaden Dubrovnik.
Finn din reise til vakre Kroatia her.

Cruiseferie, Tyrkia og Albania - spennende nyheter

Apollo kan i sommer friste med et nytt cruise i Middelhavet som går fra Trieste utenfor Venezia. På turen blir det stopp i både Hellas, Montenegro og Kroatia - både i små badebyer og større byer som Dubrovnik. Noe for alle med andre ord. En annen spennende nyhet hos Apollo er feriebyen Sarana i Albania. Man flyr til greske Korfu og derfra er det båt over til Sarana. I Albania venter en fantastisk historie og noen utrolig vakre strender, og i tillegg er det et veldig rimelig reisemål så her får du mye for pengene. Star Tour kommer med en nyhet i Tyrkia til sommeren, nemlig Turunc, en liten by ikke så langt i fra mer kjente Marmaris. Her bor man på et økohotell i vakre omgivelser der fokus er på økologisk og nærprodusert mat, yoga, velvære og spennende utendørs aktiviteter som vandring, sykkelturer og juving.
Finn din cruiseferie her.

Treningsreiser blir bare mer og mer populært

Å leve sunt er noe som er viktig for mange av oss, og ikke noe man vil slutte med bare for at det er ferie. Dette er noe i stort sett alle charterarrangører velger å oppmuntre til enda mer ved å storsatse på treningsreiser. Solia presenterer en ny sykkeltreningsreise til Mallorca våren 2015. Øya er kjent for sine fine sykkelveier, og her bor man på et hotell som har et eget sykkelsenter i tillegg til spa, utendørs basseng, bar og restaurant. Apollo får et nytt treningshotell på Kreta, Cavo Spada Deluxe & Spa, og her finnes alt for deg som vil holde formen i ferien.
Finn din treningsreise her.

For familien - ny barneklubb og softis i minibaren

Uansett om man er en liten eller en stor familie finnes det nyheter fra charterarrangørene som passer. De fleste har rabatter for deg som reiser som eneste voksen med et eller flere barn, på noen hotell betaler barna kun halv pris for eksempel. Årets store nyhet hos Apollo var barneklubben med Polly og Minoo, og neste sommer blir de å finne på fler hotell. Og der finner barnefamilier alt de kan behøve i ferien; barneklubb, svømmeskole, sport og trening for hele familien. Apollos store nyhet neste sommer blir hotellet Kipriotis Maris på øya Kos i Hellas. Charterarrangøren Nazar storsatser på barnefamilier neste sommer ved å tilby privat familietransfer for bare 50 kroner ekstra per person, sammenlignet med en vanlig transfer. I tillegg tilbyr de “Side by Side” som garanterer at hele reiseselskapet, om man er oppdelt på flere rom, får rom maks tre dører fra hverandre. Det koster en liten sum ekstra men kan være vel verdt det om man er flere familier som reiser sammen. Og som om ikke det var nok har satser Nazar også på laktosefri softis og is i minibaren på sine rom, men påfyll hver dag.
Les mer og bestill din familieferie her.

For par utan barn og for godt voksne

For deg som ikke reiser med barn og som vil ha en avslappende ferie uten plask i bassenger finnes det selvfølgelig også mange nyheter. Star Tour kommer med et eksklusivt voksenhotell på Kypros, et økohotell i Tyrkia og et hotell med ekstra mye luksus på Rhodos. Ving satser på enda et Sunprimehotell, Sunprime Monsuaum, denne gangen i den koselige byen Cala d' Or på Mallorca.
Les mer og bestill din voksenferie her.

I Reiseguidens søkemotor finner du alle sommerens reiser til Syden:
- Alle charterreiser sommeren 2015
- Alle voksenhotell
- Alle hotell for barnefamilier
- Sommerens reiser med all inclusive


Charter sommeren 2015