Reis til paradiset Zakynthos

Stine
Reiseguiden, besøkt 19 land

Foto: Thinkstock
Her finnes alt man trenger for en strålende ferie. Vakre strender, heftig natur, god mat.
Publisert 30 april 2015

Zakynthos, eller Zante som øya også kalles, ligger utenfor vestkysten av Hellas. Det er en øy som passer for alle, både store og små, barnefamilier og festsugne ungdommer. Hit reiser man for å sole og bade, men også for å oppdage en av de vakreste øyene i den greske øyverden.

Nye opplevelser hver dag

På Zakynthos kan man gjøre mye mer enn å ligge på den samme stranden hver dag. Øya er ikke spesielt stor og det er fullt mulig å kjøre rundt øya på en dag uten å stresse. Å leie en bil å dra ut på oppdagelsesferd er noe av det beste du kan gjøre på Zakynthos. På en dag kan du ta bilder av den kjente Shipwreck Beach fra klippene ovenfor, besøke vingårder og kjøpe med deg gode viner, shoppe i øyas hovedstad Zakynthos by og bade på flere av øyas vakre strender. Når du er på Zakynthos får du heller ikke gå glipp av muligheten til å se kjempeskilpadden Caretta Caretta i Laganasbukten. Dra ut med båt eller ta på deg snorkelen og svøm ut.

Vakre strender

Strendene på Zakynthos er veldig bra og vannet er krystallklart uansett om det er en sandstrand eller en rullsteinstrand. De fleste byene der charterhotellene ligger har veldig bra strender, den beste finner du i Kalamaki. Andre favoritter er Gerakas som ligger lengst ut på Vassilikoshalvøya, Porto Vromi som er en rullsteinstrand mellom høye klipper og den herlige sandstranden Porto Roma. Gå heller ikke glipp av Limnionas der man bader fra klipper i krystallklart og turkist vann.

Shopping og restauranter

Zakynthos by har en lang hovedgate med butikker og hyggelige små kafeer der du kan gjøre som grekerne – drikke en kald frappé i skyggen. På torget og langs med havnen finnes flere gode tavernaer. Vil man spise middag med utsikt, skal man dra til Argassi og velge en av restaurantene som ligger i fjellskråningen ovenfor byen. Laganas har et stort utvalg av fast food-restauranter i tillegg til flere veldig bra tavernaer som ligger direkte på den fine stranden. Tsilivi har også et veldig bra utvalg av restauranter og kafeer. De fleste ligger langs med hovedgaten i sentrum.

Hvor skal man bo

På Zakynthos har man flere områder å velge mellom når man skal bestille hotell. Vil man ha liv og røre skal man bo på hovedgaten i Laganas, resten av byen passer for alle som liker å ha et stort utvalg av butikker, restauranter og barer i tillegg til en veldig bra strand. Kalamaki har den beste stranden for små barn. Tsilivi og Argassi er populært blant barnefamilier og par som vil sole, bade og spise godt på kvelden. Vil man bli en del av det greske hverdagslivet skal man bo i Zakynthos by.

Slik kommer du deg dit

Fra Norge går det charterfly en gang i uka fra Oslo og flytiden er på cirka tre timer. Fra flyplassen til hotellene er det cirka ti minutter til en halvtime avhengig av hvor man bor.


Charter til Zakynthos