Publisert 12 oktober 2014

Jordan er en skattekiste for deg som vil kombinere deilige bad i Rødehavet med spennende opplevelser blant historiske verdensarv. Dette eksotiske landet i Mellom Østen har også et fantastisk ørkenlandskap som man ikke får gå glipp av. Vinteren er den beste tiden å reise hit når temperaturene ligger mellom 20 og 25 grader.

Charterreisene går til Akaba og Tala Bay

En charterreise til Jordan tar deg til Akabaområdet og en av badebyene Akaba eller Tala Bay. De to byene ligger lengst sør i Jordan ved Rødehavet og lokker med fine sandstrender med strandklubber og perfekt temperert vann for mange forfriskende bad. Dessuten har Rødehavet et dyreliv som gjør at du kan få noen helt fantastiske snorkel- og dykkeopplevelser. Noe du absolutt ikke får gå glipp av er den utrolig vakre solnedgangen.

Strender og hverdagsliv i Akaba

I den mellomstore havnebyen Akaba får du oppleve Jordan genuine hverdagsliv. Det er veldig hyggelig å bare spasere rundt og det finnes et stort utvalg av butikker og markeder. På markedene kan du gjøre mange shoppingkupp på tings som smykker, vannpiper og lokalt håndverk. Du bader enten ved den lille stranden som ligger sentralt eller ved hotellenes egne, private strender. Når du blir sulten eller bare sugen på noe søtt finnes det mange restauranter å velge mellom. Ved havnen er det også mange koselige strand kaféer. Er du ute etter fest så finnes det noen nattklubber, men det er ikke derfor man reiser til Jordan.

Bli kjent med den lille badebyen Tala Bay

Tala Bay ligger rett sør for Akaba og er en badeby med et lite sentrum, utvalget av butikker og kaféer og restauranter er ikke spesielt stort, men det man trenger finnes. Det meste ligger ved den fine marinaen der det ligger mange flotte båter. For sol og bad finnes det en to kilometer lang strand med deilige solsenger. Vil du ha litt mer liv og røre så har mange av hotellene busser som går til Akaba flere ganger om dagen.

Bade eller bo ved Dødehavet

Når du reiser på charter til Jordan bor du som regel i en av badebyene ved Rødehavet. Herfra har de fleste charterarrangørene reiser til området rundt Dødehavet som ligger lengre nord i Jordan. Dødehavet er en enorm sjø som ligger mellom Jordan, Israel og Vestbredden. Stranden her er jordens laveste punkt og vannet er verdens salteste. Når du bader her blir du helt vektløs og det er fantastisk deilig å bare flyte rundt på rygg. Leire fra havbunnen sies å være helsebringende å smøre inn kroppen med. Foretrekker du å bli smurt inn på et ordentlig spa så kan du bo på noen av de flotte hotellene ligger her, mange har nemlig egne spaavdelinger med luksuriøse behandlinger.

Amman er den internasjonale hovedstaden

I nordvestre Jordan ligger hovedstaden Amman. Mange som ikke reiser på charter velger å ha Amman som utgangspunkt for sin reise og her finnes en av landets to flyplasser. Det er en spennende og internasjonal storby som både er moderne og full av historie. Her er det bra shopping, et pulserende natteliv og mye å se og oppleve.

Besøk historiske Petra

Den kanskje mest kjente severdigheten i Jordan er myteomspunne og velfotograferte klippebyen Petra. Byen som skimrer i rosa farger er en hel by hugget ut i klippene, deriblant gravkammeret Al-Khaznah. Klippebyen er over 2500 år gammel og er utsett til et av verdens syv nye underverk. Å vandre mellom de klippene i smale kløfter er en helt fantastisk opplevelse, men glem ikke å ta med gode sko.

Dra på jeepsafari i ørkenen

Jordan har et veldig spesielt landskap som er utformet gjennom tusenvis av år med erosjon. Noe du ikke får gå glipp av når du er her er å dra på jeepsafari blant de mektige ørkenklippene i ørkenreservatet Wadi Rum. Reservatet ligger cirka syv mil fra Akaba og er seks ganger ti mil stort. De dramatiske omgivelsene passer perfekt for en vandring eller så tar du en tur på kamelryggen. Tenk på å ta med varme klær for temperaturen synker raskt ned mot bare et par plussgrader når solen går ned.

Arabisk på menyen

I Jordan spiser du smakfulle retter fra det arabiske kjøkkenet som falafel, kebab og humus. Det er billigere å spise ute her enn i Norge, og en to retters middag uten drikke til koster cirka 130 kroner per person.

Slik kommer du deg til Jordan

Det tar cirka fem timer og tretti minutter å fly til Jordan med charterfly og da lander du på flyplassen i Akaba. Apollo og Solia har charterreiser hit mellom oktober og april med avreise fra Oslo. Du kan også dra på spennende rundreiser, eller så kan du sette sammen din egen reise med rutefly og hotell.

I Reiseguidens søkemotor finner du alle reiser til Jordan:
- Charter til Jordan
- Restplasser til Jordan
- Rutefly til Jordan
- Hotell i Jordan


Charter til Jordan