Opplev India

Stine
Reiseguiden, besøkt 19 land

Foto: Apollo
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
India er et stort land og om man virkelig vil oppleve landet får man nok reise hit flere ganger. Her tipser vi om noen reiser som lar deg bli kjent med deler av det fantastiske landet.
Publisert 2 juli 2014

Det kan være vanskelig å planlegge en reise til et land som er så stort og der forskjellene mellom ulike deler av landet er så store. Her er fem reiser som gir deg en smak av India.

Charter til Goa

I mange år har det vært mulig å reise til India med charterfly, og da kommer man til den sørlige delen av landet, nærmere bestemt Goa. Et område som er en herlig miks av vakre strender, sterke farger, myldrende folkeliv, sterke krydder og en avslappet atmosfære. Her kan man virkelig bare nyte av dagene i solen og bli kjent med India på en enkel måte. India light kan man nesten kalle det, en perfekt destinasjon for et første besøk i landet. Goa kan deles inn i nord og sør, hvor den sørlige delen er den minst turistifiserte. Uansett hvor du velger å bo, eller om du kombinerer de to delene, kan du regne med en billig ferie. Her får du mye for pengene uansett om det kommer til mat, overnatting eller shopping.
Her kan du finne din reise til Goa.

Rundreise i nord

The Golden Triangle er et område som inkluderer Agra, Jaipur og Delhi, og en reise til denne delen av India inkludere som regel alltid et stopp i alle disse tre byene. For mange er det viktigste med en reise til India å få se Taj Mahal. Monumentet ligger i byen Agra, som bortsett fra nettopp Taj Mahal og fortet Agra ikke har så mye annet å friste med. Jaipur, som også er kjent som The Pink City, på grunn av sine mange rosafargede bygninger er et populært stopp og også et bra utgangspunkt for besøk i de to ørkenbyene Jaisalmer og Jodhpur. Et besøk i nasjonalparken Ranthambhore er også en selvfølge når man er her, og er du heldig får du kanskje syn på den folkesky tigeren.
Her kan du finne din reise til The Golden Triangle.

Velværereise

Ayurveda er en livsfilosofi som er vel etablert i India og er så mye mer enn bare oljemassasje, som kanskje er det første vi i vest tenker på. Vil du virkelig lære deg mer om dette og skjemme bort både kropp og sjel er India, og nærmere bestemt området Kerala, det perfekte reisemålet. Det finnes utrolig mange ayurvedaresorter, men kvaliteten kan være veldig varierende og derfor er det bra å få hjelp avhttps://www.reseguiden.se/xpress/ en skandinavisk turoperatør som kjenner hotellene og har valgt ut de som holder den standard man burde kunne forvente seg. Et opphold på en ayurvedaresort burde være på minimum ti dager, men gjerne lengre. På plass får du daglige kroppsbehandlinger med urtemedisiner og spesialtilpasset mat, i tillegg til at du trener yoga, pusteøvelser og meditasjon.
Her kan du finne din velværereise.

Rundreise i sør

En rundreise i de sørlige delen av India betyr som regel en rundreise i delstaten Kerala. Her får du oppleve et fantastisk og fargerikt India. Et besøk i kolonibyen Cochin som har tydelige spor etter å ha vært under både portugisisk, nederlandsk, arabisk og britisk styre. En tur opp i fjellene får du heller ikke gå glipp av. Der får du på nært hold se de krydder som du er vant til å se i tørket tilstand hjemme i kjøkkenskapet, og man tar seg rundt på elefantryggen. Og ingen reise i Kerala er komplett uten en tur gjennom de så kalte Backwaters, et kanalsystem langs med Keralas kyst. Man bor noen netter på en risbåt og ser hvordan det indiske hverdagslivet bare siger forbi. En rundreise her avsluttes gjerne med en uke sol og bad i feriebyen Kovalam.
Her kan du finne din reise til Kerala.

I vår søkemotor kan du finne alle reiser til India.
- Charterreiser til India
- Våre reisetilbud til India
- Flybilletter til India
- Hotell i India


Fly til India