Publisert 27 juli 2012

Milos er formet som en hestesko og ligger lengst vest i øygruppen Kykladene som også består av blant annet Santorini og Naxos. Det er en utrolig vakker øy som er ulik alle andre greske øyer med sine hvite klippeformasjoner. Hit reiser du for å slappe av og oppleve en genuin, gresk øy langt borte fra de store turiststrømmene.

Her bor du

Reiser man til Milos med charter så har man to byer å velge mellom, Adamas og Pollonia, der førstnevnte er den største byen. Det er også hit båtene fra nærliggende øyer og Athen legger til. Uansett hvor du velger å bo så kommer du til å oppleve at mange av de andre gjestene på øya er grekere. Adamas har en fin strandpromenade som er kantet med tavernaer, hyggelige små barer og noen nattklubber. Men her snakker vi greske nattklubber med grekere – ikke fest hele natten med fulle, skandinaviske ungdommer. Adamas har også en del butikker om du vil shoppe litt, og rett utenfor sentrum ligger en veldig fin strand. Pollonia er en liten fiskelandsby der det er veldig stille og rolig. Hit reiser du for å bare slappe av i vakre omgivelser. Om du ikke kommer til Milos med charter, men har valgt å reise hit på egen hånd bruker det ikke å være noe problem å finne et sted å bo.

Opplevelser

Det finnes en hel del å se og gjøre på Milos, og det beste er å leie en bil å kjøre rundt på egen hånd. Gå ikke glipp av katakombene som er de mest omfattende i Hellas. Det var her de fant statuen av Venus som i dag står på museet Louvre i Paris. Stopp også i noen av de mange landsbyene der livet går sin vante gang i sakte tempo, perfekt for en lunsj på en lokal taverna eller bare en kald frappé i varmen. Maten her på Milos er faktisk kjent for å være blant den beste i hele Hellas, og er en av grunnene til at så mange grekere reiser hit på ferie. En annen bra måte å oppleve Milos på er å bli med på en båttur rundt øya.

Strender

Med mer enn 70 strender å velge mellom sier det seg selv at du ikke rekker å besøke alle på en uke, men har du en leiebil så kommer du deg i hvert fall enkelt rundt på øya og kan finne din egen favoritt. En av de mest kjente er Sarakiniko, som egentlig ikke er mye til strand selv om det finnes en liten en. Hit reiser man for de fantastiske klippeformasjonene i hvit sten, og det får du absolutt ikke gå glipp av. Er du ute etter en barnevennlig strand skal du dra til Provatas i sør som er en fin sandstrand. En av de aller vakreste strendene på øya er Paleochori, som også på grunn av den er så stor sjelden føles overbefolket selv i høysesong. Papa Fragas er en annen barnevennlig strand, med grotter og blågrønt vann.

Slik kommer du deg hit

Fra Norge kan du reise på charterferie til Milos med Apollo. Da flyr du til Santorini og så er det båttransfer derfra til Milos. Samme vei kan du også reise med rutefly, eller så kan du fly til Athen og ta båt derfra. Båten fra Santorini tar mellom 2,5 og 5 timer avhengig av hvilken rute den går, og fra havnen i Adamas til hotellene er det mellom 10 og 30 minutter med busstransfer.


Charter til Milos