Mykonos er Hellas på sitt aller beste

Stine
Reiseguiden, besøkt 19 land

Foto: iStock
Foto: Apollo
Foto: Ving
En av de virkelige gullkornene i øygruppen Kykladene er Mykonos som har fantastiske strender, tradisjonelle hvitekalkede hus og et trendy natteliv som få andre greske øyer kan matche.
Publisert 28 februar 2017

Få greske øyer er så vakre som Mykonos med sine hvitkalkede hus og perfekte sandstrender. Og best av alt – det finnes noe for alle på Mykonos. her er våre beste tips til deg som planlegger å reise hit i sommer.

Mykonos by – shopping og de beste nattklubbene

Her kombinerer du sol og bad med de beste restaurantene og mest trendy barene. Etter en dag på en av de mange strendene som ligger i nærheten av Mykonos by er det perfekt å spasere rundt å kike litt i butikker før middagen. Byen er kjent for sine koselige, trange gater der det er enkelt å finne en taverna som serverer fantastisk gresk mat. Det ligger også mange bra restauranter i havnen der du kan nyte solnedgangen sammen med middagen. Vil du fortsette videre har Mykonos by et fantastisk natteliv, med et ganske voksent publikum, og du kan velge mellom alt fra avslappede loungebarer med havutsikt til hete nattklubber der du kan danse hele natten.

Mykonos for barnefamilien

Reiser du med barn er det lett å tenke at Mykonos er et stengt kapittel men der har du feil! Lille Platis Yialos er helt perfekt for barnefamilier med sin langgrunne strand og det går flere badebåter til andre strender i nærheten. Det finnes et bra utvalg av restauranter som gjerne tar imot både små og store gjester, og hotellene holder en veldig bra standard. Andre reisemål som passer er Kalafati og Ornos.

Romantiske Mykonos

Selvfølgelig passer Mykonos også for nyforelskede par som ikke vil feste med masse andre mennesker hele natten eller dele stranden med barnefamilier som tar opp all plass. Da kan man sette kurs mot eksklusive Aghios Ioannis som har Mykonos vakreste strand, azurblått hav og flotte hotell rett ved havet. En stille og rolig ferie for to, men blir man sugen på mer lig og røre er Mykonos by bare en halvtime bort.

Slik kommer du deg til Mykonos

Sommeren 2017 går det ingen charter til Mykonos fra Norge dessverre. Fra Norge er det enkleste i dag å bestille kun fly til Santorini med Apollo som har direktefly dit flere ganger i uken. Derfra går det ferge 2-3 ganger per dag i høysesong, og turen tar cirka 2,5 time. Skal du reise i høysesongen juli til august er det bra å forhåndsbestille billetter.


Charter til SantoriniReisetilbud - Hellas