Publisert 18 mai 2014

Kroatia er et av sommeren beste reisemål med oppmot 35-40 grader i august. I nord er det først og fremst den den 50 mil lange kysten som gjør at turistene velger å reise hit. Sammenlignet med de sørlige delene av Kroatia er det mye mer enn bare sol og bad som lokker turistene hit. De nordlige delene er mer interessant , stredene er mer klipper enn sand og naturen er mer spennende. De mest populære områdene er halvøya Istria og øya Krk og deler av området Dalmatia.

Halvøya Istria er årets charternyhet

I år begynner charterflyene å gå til Istria, en hjerteformet halvøy som tilhører både Kroatia, Slovenia og Italia. Det er en skattekiste med uslåelige naturopplevelser og fine strender. Byene Porec og Rovinj har begge vakre bykjerner som stammer fra middelalderen, koselige smågater, vakre bygninger og badeplasser der du kan hoppe rett ned i Det adriatiske havets klare vann. Andre hyggelige byer i området er Vrsar og Opatija.

Enestående natur på øya Krk

Krk er den nest største øya i Det adriatiske havet og ligger mellom Pula-halvøya og fastlandet. På sydvestre Krk ligger den herlige feriebyen Baska med en lang og fin sandstrand som lokker til mye sol og bad. Her trives alle, fra barnefamilier til joggere. Krk by er den største byen og det er en sjarmerende by med omringet av en gammel mur, fine badebrygger og en fin strandpromenade. Vil du bo her gjedelr det å være ute i god tid for det finnes bare en handfull hotell. Andre fine byer å bo i er Nijvice og Malinska.

Et paradis for eventyreren

Kysten er omringet av mange og høye fjell, så her er det bra muligheter for fjellklatring og vandringer. Det klare vannet gjør også Kroatia til et perfekt reisemål om du vil dykke. Blir du lei av å ligge på stranden kan du dra på utflukt med ferge, utfluktsbåt eller leie en seilbåt for å besøke en av de 1200 øyene i den kroatiske skjærgården. Et bra utbygd bussnett gjør at det er både billig og enkelt å besøke byer i hele landet.

Smak på den likae vinen

Kroatia er et ganske ukjent vinland i Norge, men har mer enn 700 forskjellige vinregioner. Prøv en lokal vin når du er ute å spiser middag eller besøk en lokal vingård. Kjøp så med deg noen flasker av din favoritt hjem og imponer venner og bekjente.

Prøv kroatisk pizza

Du kommer til å kjenne igjen veldig mange matretter når du er her. I matveien er Kroatia påvirket av landene i nærheten som Italia, Østerrike, Tyskland og Tyrkia. Regionen Istria ligger veldig nært Italia og her spiser man nydelig pizza, pasta og ikke minst iskrem. Langs kysten kan man også få mye bra sjømat. På de aller fleste restauranter kan man bestille gode retter med grillet kjøtt. Bli ikke overrasket om du etter maten får inn et glass plommelikør, “šljivovica”.

Slik kommer du deg til Istria

I sommer har Ving charterfly til Istria. Du lander da på flyplassen i Pula, og flyreisen tar ca 2 timer og 45 minutter fra Oslo. Transfer fra flyplassen til de forskjellige reisemålene tar mellom 45 minutter og 2 timer, Opatija ligger lengst bort og Rovinj ligger nærmest.


Charter til Istria-halvøya