Hete nyheter for sommerferien 2017

Nina
Reiseguiden, besøkt 28 land

Foto: iStock
Sol, sommer og deilig Middelhavsmat – det er på tide å planlegge sommerferien! I år har TUI, Ving og Apollo fått mange flere reisemål. Her er sommerens heteste nyheter samlet på ett sted.
Publisert 28 mars 2017

Husker du følelsen av å spise tzatsiki i Hellas eller å bade i krystallklart vann i Kroatia? Har du kanskje til gode å besøke det stadig mer populære landet Montenegro, eller har du alltid drømt om Toscana? Her er flere fristende nyheter du kan glede deg til i sommer.

Toscana og Forte dei Marmi

“La dolce vita” i Toscana er en drøm for mange, og nå kan du enkelt legge sommerferien hit med Vings nye pakkereisemål, hvor du kan bestille fleksibel reiselengde og hotell i ulike områder av Toscana. Her får du fantastisk mat og vin, masse kultur, noen av verdens vakreste byer og vakker natur. Forte dei Marmi er en super base med strand og en liten by som kan minne litt om Nice med palmekledde promenader, fine kafeer og restaurater og eksklusiv shopping. I nærheten har du vakre byer som Cinque Terre, Lucca, Firenze og Pisa. Reiseguidens skribent Nina fikk selv testet ut denne regionen og reiseruten i fjor og kan anbefale det på det varmeste. Prisnivået i Forte dei Marmi er litt høyere sammenlignet med strandområdene rundt – men tro oss, det er verdt det. Vær obs på at det kan bli varmt om sommeren, rundt 37-38 grader, så det er ekstra deilig å kunne kjøle seg ned ved havet i Forte dei Marmi eller på ved et takbasseng i Firenze.
Finn din reise til Toscana.

Algarve i Portugal

Til sommeren 2017 lanserer TUI (tidligere Star Tour) en ny rute til Portugal: Algarve – Portugals solkyst med Europas mest dramatiske strender og golf i verdensklasse. TUI satser også på treningshotell og parhotell i området, så dette er en bra destinasjon om du vil bruke ferien på å innføre sunne vaner, eller om du vil ha en skikkelig romantisk ferietur med kjæresten. Prøv da treningshotellet Hotel Robinson Club Quinta da Ria eller voksenhotellet Sensimar Falesia Atlantic. Hit kan du fly på 4 timer og 10 minutter hver lørdag i hele sommersesongen, og du kan velge mellom destinasjonene Albufeira, Tavira, Lagos og Alvor.
Finn og bestill reisen til Algarve her.

Lesvos i Hellas

Ving har nå åpnet for en helt ny destinasjon: Lesvos. På grønne Lesvos får du oppleve det ekte Hellas med både gresk dagligliv og fine strender. Øya er preget av grønne skoger, sølvskimerende oliventrær og blågrønne viker, og det er fortsatt en ganske uoppdaget perle i kontrast til mange av de andre greske øyene. Det betyr enda lavere priser og mer plass til å utfolde seg på stranda. I tillegg til sol, bad og deilig gresk mat vil du på kjøpet få oppleve det genuine hverdagslivet på øya. Ving lar deg velge mellom 6 ulike byer: Fargeglade og autentiske Molivos, Anaxos med sine mange tavernaer og øyas kanskje beste strand, Eftalou med varme kilder og herlige badeviker, familievennlige Skala Kallonis med det rike fuglelivet, havnebyen Plomari og
Petra med den særegne kirken og herlige stranden.
Finn og bestill reisen til Lesvos her.

Istria i Kroatia

Kroatia blir bare mer og mer populært for hvert år som går, og derfor utvider TUI tilbudet hit ytterligere med området Istria i nord – ca. 3 timer å fly fra Norge. Her får du et hint av italiensk kultur og mat, og tilbudet strekker seg over 14 hoteller i 3 byer: Rabac, Rovinj og Porec. Middelalderbyen Rovinj er en kunstkoloni med gallerier og kunst på hvert eneste hjørne, med flotte Deluxe-hoteller og skjermede små badeviker. I Porec finner du et livlig nattliv, italienske kaffebarer og en vakker gammel bykjerne, hvor du enten bor i sentrum eller på en av de nærliggende øyene. I den lille kystbyen Rabac finner du gode forhold for familieferien, og her lanseres et helt nytt Family Life-hotell med store familierom, bredt treningstilbud, store bassengområder og et hav av underholdningsmuligheter for barna.
Finn og bestill reisen til Istria her.

Montenegro

At Montenegro er blant Europas mest prisgunstige feriedestinasjoner, og i tillegg kan skilte med vakre strender og et spennende landskap gjør at nordmenn åpner øynene for dette spennende landet mer og mer for hvert år som går. Landet kan sammenlignes med nabolandet Kroatia på mange måter, blant annet har Montenegro de samme fine strendene, krystallklare vann, grønne øyer, fossefall, idylliske middelalderbyer og, ikke minst, den samme delikate maten laget av lokale råvarer. Herfra kan du også dra på dagstur til vakre Dubrovnik i Kroatia. Det tar ca. 3 timer å fly hit.

Velg blant destinasjonene:
- Budva med sin gamle bykjerne og ettertraktede badeområde
- Bečići som er litt mindre og mer rolig
- Petrovac med flotte strender og kulturhistoriske severdigheter
- Den idylliske øyen Sveti Stefan
- Den eksklusive småbåthavnen Porto Montenegro, med de beste luksushotellene
- Blue Star Hotell i Budva for småbarnsfamilien.
Finn og bestill reisen til Montenegro her.

Apollo setter opp 10 nye direkteruter

Apollo setter opp hele 10 nye ruter neste sommer, og øker antall sommerreiser med 25 000. Mest øker Hellas og Kroatia – hele 75 prosent av Apollos reiser vil gå til disse to landene.

Noen av Apollos nye direkteruter
Oslo – Kalamata
Oslo – Lesvos
Oslo – Montenegro
Bergen – Kos

Andre nyheter i år:
- Ving - Menorca
- TUI - Malta


Charterreiser - sommer 2017

Sammenlign alle reiser til Europa fra Norge


Tilbud – Sol & Bad