Hellas hotteste øy

Linae
Reiseguiden, besøkt 38 land

Foto: Star Tour
Foto: Star Tour
Foto: Apollo
Foto: Star Tour
Foto: Ving
Foto: Apollo
Charterverden hilser en nygammel perle velkommen tilbake. Kos har nå et nedtonet uteliv, herlige loungebarer og trendige hotell med førsteklasses service.
Publisert 22 mai 2015

For bare noen år siden hadde Kos et annet stempel. Da fremstod Kos som en partyøy der skumparty og drikkekonkurranser avløste hverandre. I dag føles øya mye mer ryddig til tross for at man fortsatt kan feste natten lang. Denne greske perlen er nå også et godt alternativ for barnefamilier såvel som nygifte som vil ha litt luksus eller ønsker å være for seg selv.

Stor utvalg av reisemål

Vakre strender, krystallklart vann, samt sjarmerende småbyer og tavernaer er det som først og fremst lokker reisende til Kos. Du kan reise på charterferie til syv forskjellige byer på Kos. Velg hvilken som passer deg best.

Kéfalos

Hit reiser du som vil ha fine strender og vann i ulike nyanser av azurblå. Kéfalos ligger på Kos sydvestre side og herfra er det kun tre kilometer til Paradise Beach som anses være øyas vakreste strand. Hit kommer folk fra alle kanter av øya som vil bade i langgrunt og rent vann. Stranden egner seg utmerket for familier som reiser med barn. Inne i selve Kéfalos finnes også en fin sandstrand, samt en rekke fine restauranter og koslige tavernaer.
Les mer og bestill din reise her

Marmári

Marmári ligger cirka 15 minutters kjøretur fra Kos by. Stedet var tidligere en liten fiskelandsby, men er i dag en fin badeby med noen av øyas beste hoteller der de fleste har all-inclusive. Den lange sandstranden med finkornet, lys sand passer perfekt for barnefamilien. I Marmári finnes en håndfull barer og tavernaer, men er ikke stedet for deg som søker et aktivt uteliv. Det finnes dog en herlig vannpark og en gocartbane for deg som vil gjøre noe annet enn å sole og bade.
Les mer og bestill din reise her

Tigaki

Tigaki er på mange måter veldig lik Marmári. Mange mener dog at stranden her er bedre enn i Marmári. Stedet ligger cirka 12 kilometer vest for byen Kos og kan by på hygglige restauranter, tavernaer og noen få barer. Hit reiser barnefamilier eller personer som ønsker en fredfull og avstressende ferie. Kommunikasjonen mellom Kos by og Tigaki er god, og vil man ut en kveld for å smake på utelivet i Kos by finnes det gode muligheter for det.
Les mer og bestill din reise her

Kardamena

Kardamena var tidligere en søvnig fiskelandsby med kun noen få tavernaer. Mye har forandret seg og nå tilbyr reisemålet flere hoteller, restauranter, barer og butikker. Stranden er seks kilometer lang og består av grovkornet sand, rent og badevennlig vann. For deg som lett blir rastløs finnes det et stort utvalg av aktiviteter både på land og i vann. Langs strandpromenaden ligger det flere hyggelig spiserier, samt butikker med gode shoppingmuligheter. Hit reiser du som elsker sol og bad, men som også vil nyte gode middager og noe godt å drikke.
Les mer og bestill din reise her

Kos by

Kos by er øyas hovedstad og det er her de fleste besøkerne velger å bo. På dagtid samles de fleste på bystranden, mens på kvelden samles folket ved havnen hvor det er et stort tilbud av restauranter og tavernaer. Vil man fortsette utover natten kan man ta en drink eller to på bargaten Nafklirou. De tidligere, beryktede utendørsdiskotekene har nå forsvunnet og de nattklubbene som er igjen har begrenset åpningstidene. I dag finner du i stedet flere, koslige loungebarer med myke soffaer og dempet musikk. Kos by er i tillegg en kulturell og historisk by med fine alléer og et sjarmerende marked. Byen og øya som helhet har mange fine sykkelveier - et hett tips er derfor å leie seg en sykkel som transportmiddel.
Les mer og bestill din reise her

Psalidi
Kun et steinkast fra og øst for Kos by, ligger Psalidi som passer utmerket for deg som vil nyte late dager på stranden i et avstressende miljø. Her er det fredfullt og du kan konsentrere deg på favorittromanen ved bassenget, nyte den herlige utsikten over havet eller ta en forfriskende dukkert på en av de fine rullesteinsstrendene i nærheten. Går du lei fiskerestaurantene og tavernaene i området, ligger Kos by kun en liten sykkeltur unna.
Les mer og bestill din reise her

Ágios Fokás

Ágios Fokás ligger kun fire kilometer fra Kos by og er kjent for klart og rent vann, samt en flott strand med førsteklasses strandbarer. Vil du komme deg unna turistmassene er dette stedet for deg. Ágios Fokás er fortsatt en noe uoppdaget perle.
Les mer og bestill din reise her

Spennende utflukter i ulike kombinasjoner

Er du en sosial person og ønsker å bli kjent med andre nordboere, kan charterarrangørenes utflukter være noe for deg. De mest populære aktivitetene er øyloffing i det egeriske havet, Lido Waterpark, en dagstur til Tyrkia og Bodrum, gresk aften, Nissyros sightseeing og en rundtur på Kos. Ønsker man å dra ut på egenhånd går det utmerket å leie en bil. Vil du oppleve mest mulig under ferien kan du fint rekke å få med deg både Kos og naboøya Kalymnos på en uke, eller eventuelt kombinere Kos med tyrkiske Bodrum.

Gode priser på leiebil finner du her

Annonser:

Charter til Kos