Topp 5: Halloweenparker

Nina
Reiseguiden, besøkt 28 land

Foto: iStock
Høst betyr Halloween, og rundt i verden feires nå høytiden som blir større og større for hvert år. Nye spøkelseshus, flere spøkelseshistorier og enda flere skrekkparker – her er 5 godbiter.
Publisert 16 oktober 2018

Vi har fokusert på noen av Halloween-parkene som ikke ligger så langt unna slik at det skal være mulig å reise dit på kort varsel uten at det trenger å koste en formue i flybilletter. Her hjemme har vi selvfølgelig Tusenfryd, men noen av de beste Halloween-parkene ikke lenger bort enn i våre nærmeste naboland.

Tusenfryd, Oslo

Når: 20, 27 og 28.okt
Tusenfryd gjentar suksessen med Halloween, og i år er det mange skumle opplevelser som venter på både liten og stor, selvfølgelig tilpasset alle. For de minste er det en passelig skummel labyrint, og for voksne finnes flere skrekkområder med alt fra zombier til onde klovner. Hver hele time fra klokken 14.30 slippes monstrene løs i parken og da kan det være fint for de minste å ha en hand å holde i.
Hotell i Oslo

Tivoli, København

Når: 12.okt - 4.nov
Ta med deg barna til et skremmende besøk på Tivoli når parken forvandles til en magisk Halloweenpark med dekorasjoner, boder og underholdningsattraksjoner. På tivoli kan du ta selfier med zombier eller oppleve “Monsters nights out”, hvor zombier, gjenferd og andre skrekkinngytende beist inntar parken.
Hotell i København

Gröna lund, Stockholm

Når: 19.okt-21.okt, og 26.okt-4.nov
Gröna lund holder også åpent for hele familien og byr både på spøkelseshus og barneteater to ganger om dagen. For de eldre finnes det fire ulike spøkelseshus å velge mellom. Når klokken har slått 18.00 og mørket senkes over tivoliet samles fantomer, zombier, skumle klovner og onde vesener på det Store Området på Gröna lund.
Hotell i Stockholm

Disneyland, Paris

Når: 31.okt
Velkommen til en forhekset verden…
Her er Mikke og Minni mus utkledt i unike og fargeglade Halloweenklær, og Disney i Paris fokuserer på å løfte frem Disneyfigurene litt ekstra – slik som Maleficent, “Skeletoon street party” (en gatefestival med skjelett), fugleskremsler og gatedansere.
Hotell i Paris

Liseberg, Gøteborg

Når: 12.okt-4.nov
Halloween på Liseberg ruller i gang for fjerde året på rad! Og med det kan vi konstantere at akkurat nå er Liseberg det skumleste stedet i Norden. Det er kanskje også det vakreste stedet, da hele Liseberg er fylt med høstdekorasjoner og gresskar i alle fasonger. Et besøk her er et must for alle som liker Liseberg, Halloween, å bli skremt eller bare vil ha en spennende dag i Gøteborg. Her finnes det noe for både familier, tenåringer og pensjonister.
Hotell i Gøteborg


Reisetilbud - Weekend